Kenan Özdemir
Kenan Özdemir Foto: Juergen Blueslover

Blues in Gelderlandfabriek

donderdag 28 maart 2024 20:30 tot 23:00

20:30-23:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. In de maandelijks serie Blues @ the Factory in de Gelderlandfabriek in Culemborg staan de schijnwerpers op donderdag 28 maart gericht op Kenan Özdemir en Jean Paul Rena.

Kenan Özdemir speelt al tien jaar met zijn band The Özdemirs. Ze toerden van Noorwegen tot Italië, van Spanje tot Polen en overal daartussenin. In die tijd heeft Kenan zijn oren, oren en muzikaal gevoel aangescherpt en is hij zelf een frontman, zanger en gitarist geworden met indrukwekkend en dansbaar repertoire van blues, soul, funk en r&b. 

Jean Paul Rena werd geboren in een artiestenfamilie en is vanaf de eerste dag dat hij zich herinnert verslaafd aan blues en gitaar. Opgegroeid in een sfeer van zwarte Afrikaanse en Amerikaanse rootsmuziek vond hij blues de meest natuurlijke manier om zijn pad met zijn muzikale carrière te vervolgen. Na het zien van en ontmoeten met Stevie Ray Vaughan begon hij uiteindelijk met het schrijven van zijn eigen materiaal., een emotionele mix van blues, amerikaanse roots rock en rock & roll.

Entree: pay what you can. Aanvang 20.30 uur