Ruben Hein
Ruben Hein Foto: IAmKat

Ruben Hein

vrijdag 29 maart 2024 20:30 tot 23:00

20:30-23:00, Culemborg, Gelderlandfabriek. Al vele grote namen waren in de Gelderlandfabriek in Culemborg te gast sinds de start van de serie Jam, Jazz & Pizza in 2016.  Daar komt Ruben Hein nu bij, voor de verandering niet op de traditionele zondagmiddag maar op vrijdag 29 maart.

Pianist en zanger Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. De invloeden van onder andere Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Sufjan Stevens resoneren door in zijn nummers. 

Na het verschijnen op het legendarische platenlabel Blue Note van zijn debuutalbum Loose Fit, met daarop de single Elephants, speelt hij in binnen- en buitenland. Hij was te zien op North Sea Jazz, Eurosonic Noorderslag, Lowlands en het Java Jazz Festival in Jakarta, IndonesiĆ«. 

In 2013 kreeg hij voor zijn album Hopscotch de Edison-Publieksprijs. In 2022 bracht Ruben Hein zijn laatste plaat uit, Oceans. Hiervoor heeft hij zich laten inspireren tijdens een expeditie reis langs Antarctica. Samen met filmmaker Hubert Neufeld maake hij een documentaire van dit project, Sounds of the South.

Aanvang 20.30 uur, tickets via www.degelderlandfabriek.nl