Afbeelding
Foto: stock123RF.com

Jubileumjaar Betuws Salonorkest

zaterdag 20 april 2024 15:00

15:00, Culemborg, Achterstraat 2-4. Zaterdag 20 april 15.00 uur, Lutherse kerk, Achterstraat 2-4 Culemborg. Zeventien (amateur) musici spelen barok, klassiek, romantisch en een enkel populair nummer.

Het Betuws Salonorkest is een klein amateurorkest van strijkers, blazers, twee toetsenisten en een slagwerker. Het ensemble, opgericht in 2014 door dirigent en trompettist Bart van den Goorbergh uit Rumpt bestaat dit jaar tien jaar. Bij salonmuziek wordt er al snel gedacht aan zwierige Weense muziek. Natuurlijk speelt het orkest af en toe zo’n gezellig nummer maar het repertoire is groter dan dat.  Op het concert van 20 april speelt het orkest onder andere een aantal tango’s, allemaal anders van aard en karakter en natuurlijk is er daar een van Piazzolla bij.

Het Betuws Salonorkest repeteert iedere vrijda middag in het Rumpts Kerkje in Rumpt. De leden wonen dichtbij in de regio en enkele leden komen uit Culemborg. Het orkest is ook een echt ‘leerorkest’. Het iedere week fijn samenspelen onder leiding van een bekwame dirigent geeft heel veel plezier en voldoening. Mochten er geïnteresseerden zijn die wellicht mee zouden willen komen spelen dan zijn zij van harte welkom eens op proef mee te komen spelen. Najaar 2024 geeft het orkest een groots jubileumconcert in het Rumpts Kerkje.

De toegang is gratis, er is wel gelegenheid achteraf een bijdrage in de kosten te doen.  Het is wel noodzakelijk te reserveren. Doe dit door een mail te sturen naar: bvdgoorbergh@gmail.com.