Afbeelding
Foto: stock123RF.com

Capella Culemborg

zondag 21 april 2024 20:15

20:15, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Capella Culemborg en de alom geprezen gitarist Izhar Elias zijn de samenwerking aangegaan en brengen op zondag 21 april een afwisselend programma met muziek voor zangstemmen en gitaar. 

Capella Culemborg, onder leiding van de dirigent Leenke de Lege heeft de afgelopen jaren al verschillende concerten gegeven die goed in de smaak vielen, en opvielen door een hoog uitvoeringsniveau en een aansprekende programmering. De eerste plannen voor de genoemde samenwerking ontstonden twee jaar geleden, na een benefietconcert ‘Culemborg voor Oekraïne’. Izhar Elias, in het verleden winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, reist langs allerlei vooraanstaande internationale podia, niet alleen als solist maar ook als lid van verschillende ensembles.

Het programma ruimt een prominente plaats in voor de gitaar, zowel als solo-instrument alsook als kleurrijke liedbegeleider - iets wat al sinds eeuwen de mensen boeit. Er zijn niet alleen gepassioneerde, maar ook dromerige, introverte werken te horen, in verschillende bezettingen en uit verschillende tijdperken.
Daarbij spelen de gedichten van Federico García Lorca, de beroemdste Spaanse dichter, een grote rol. Liefhebbers van poëzie kunnen zich daarop verheugen.

Het concert in de Gelderlandfabriek begint om 20.15 uur. De zaal is een half uur voor aanvang open. De toegang bedraagt 17,50 euro. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van de Gelderlandfabriek. Meer informatie over dit concert is te vinden op www.capellaculemborg.nl