Benjamin Herman
Benjamin Herman Foto: promotiefoto

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman in Gelderlandfabriek

zondag 21 april 2024 14:30 tot 17:00

14:30-17:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. De maandelijkse serie Jam, Jazz & Pizza in de Gelderlandfabriek ontvangt zondag 21 april Benjamin Herman van 14:30 tot 17:00 uur.. 

Hij was er al vaker te gast, met zijn band New Cool Collective. Benjamin Herman is een van de meest productieve musici van zijn generatie. 

Naast zijn bezigheden met New Cool Collective, dat al 31 jaar zalen platspeelt over de hele wereld, maakte hij sinds de jaren negentig meer dan twintig soloplaten. 

Zijn veelzijdigheid resulteerde onder meer in postmoderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg, samenwerkingen met schrijvers en vocalisten (Remco Campert, Jules Deelder, Ruben Hein, Wouter Hamel, Daniel von Piekartz), verrassend plezante understatements van standards op het album Café Solo, een ode aan de Citroën SM op het album Project S en zelfs een punkjazzplaat met zijn groep Bughouse.

Pianiste en improvisator
Als zijn gast neemt hij pianiste en improvisator Chaerin Im mee. Ze is in 1999 geboren in Zuid-Korea  die woont en werkt in Amsterdam en Seoul. Im studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en schrijft en neemt nieuwe muziek op met haar Chaerin & Horim Quartet.