Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Charles Groenhuijsen houdt bij Lek en Linge lezing over Amerika

dinsdag 23 april 2024 10:30

10:30, Culembog, Lek en Linge. De Amerikanen kiezen 5 november hun volgende president. Op dinsdag 23 april blikt journalist en Amerika-kenner Charles Groenhuijsen vooruit tijdens een lezing bij Lek en Linge Culemborg. Ook niet-scholieren zijn welkom.

Kort geleden verscheen het jongste boek van Groenhuijsen, met de treffende titel ‘De Verdeelde Staten van Amerika’. Dat is ook het thema van de lezing. In de Verenigde Staten zelf wordt de verkiezingsstrijd ‘the greatest circus on earth’ genoemd.

Opnieuw in de race 

Ook bij Lek en Linge is er veel aandacht voor de verkiezingen. Voorafgaand aan de lezing overhandigen leerlingen uit 6 vwo het eerste exemplaar van hun pws-boekje Tijdvak ELF aan Charles Groenhuijsen. Daar staan onder meer bijdragen in over ex-presidenten Barack Obama en Donald Trump. De laatste is opnieuw in de race en neemt het op tegen zittend president Joe Biden.

Ook voor andere geïnteresseerden
De lezing begint om 10.30 uur en duurt een uur. Daarna is er een half uur de gelegenheid tot het stellen van vragen. Naast leerlingen zijn medewerkers, oud-leerlingen, ouders/verzorgers en geïnteresseerden van buiten de school van harte welkom. De toegang is gratis, aanmelden vooraf is verplicht via de website van de school (orsl.nl/lezing).