Afbeelding
Foto: nl.123.rf

Muziek voor Versailles

zondag 7 april 2024 14:30

14:30, Culemborg, Lutherse Kerk. Muziek aan de Lek organiseert in 2024 concerten in de historische binnenstad van Culemborg. Hierin delen Culemborgse musici van internationale klasse het podium met jonge musici die gespecialiseerd zijn in de historische uitvoeringspraktijk van barokmuziek. 

Franse barokmuziek voor traverso, barokviool, viola da gamba en klavecimbel. Zondag 7 april. In de beeldende Apothéoses van François Couperin hoor je water stromen, nymfen dansen en Mercurius vliegen. Couperin schreef deze muziek als eerbetoon aan zijn inspiratiebronnen: Corelli en Lully. Musici: Florencia Gómez (traverso), Hed Yaron Meyerson (barokviool), Evan Buttar (viola da gamba) en Henriëtte Wirth (klavecimbel).

Kaarten zijn verkrijgbaar via Boekhandel Tomey op de Markt in Culemborg of via www.muziekaandelek.nl, waar ook de meest actuele informatie en de gedetailleerde concertprogrammering te vinden is. Meer informatie hierover is te vinden op www.muziekaandelek.nl/donateur. Zondag 7 april 14:30 uur Lutherse Kerk. Muziek voor Versailles. Apothéoses van François Couperin. Entree 15 euro.