Afbeelding
Foto: Theaterwerkplaats Tocht

Troostgravers

maandag 8 april 2024 20:00

20:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. In de Gelderlandfabriek in Culemborg is een maand lang de theatervoorstelling ‘Troostgravers’ te zien.

Hierin staat een bijzonder aspect centraal: de spelers in deze voorstelling over verlies zijn een mix tussen 65+’ers en jongvolwassenen. 

Geliefden tot knuffelbeer

‘Troostgravers’ graaft een weg naar een plek, ver onder onze voeten, die vol ligt met alles wat verloren is. Van geliefden tot een knuffelbeer, van de beste jaren van je leven tot iets waarvan je niet eens wist dat je het kwijt was.

‘Troostgravers’ is een surrealistische dwaaltocht. Het leven loopt hier nooit zoals gehoopt, maar altijd is er nog een ander om tegenaan te leunen. Wat laten we achter? Hoe vullen we de leegtes? Waar vinden we troost? 

65-plussers en jongvolwassenen

De voorstelling is een productie van Theaterwerkplaats Tocht. Zij gaan samenwerkingen aan met 65-plussers en jongvolwassenen in de omgeving van Culemborg en produceren dans- en theatervoorstellingen rondom thema’s als ouder worden, verbinding, (zelf)zorg en zingeving. 

Er wordt gewerkt vanuit persoonlijke verhalen van deelnemers en gespeeld voor regulier publiek, scholen en zorgverleners. ‘Troostgravers’ komt tot stand onder de vleugels van Stichting Senioren Collectief Culemborg.

Tickets zijn verkrijgbaar op de website van Gelderlandfabriek: www.degelderlandfabriek.nl

Speeldata

  • Maandag 8 april: 20.00
  • Zaterdag 13 april: 20.00
  • Zondag 14 april: 20.00
  • Zaterdag 20 april: 20.00
  • Zondag 21 april: 15.00
  • Vrijdag 26 april: 13.00

Locatie
Gelderlandfabriek, Loods Noord, Stationsweg 7, Culemborg.