• Ruud Houweling

  • Jaap Boots Foto: Paul Remmelts

Veelzijdige ontmoeting bij Storytelling@ | Muziek en verhalen van Jaap Boots en Ruud Houweling

19-02-2016, 11:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 6 maart 2016, 16:00 tot 18:00

Locatie:

Culemborg

Zondag 6 maart om 16.00 uur betreden weer bijzondere muzikanten het podium van Theater aan de Slag: Jaap Boots en Ruud Houweling. Zanger, gitarist, presentator, journalist, schrijver Jaap Boots is een media-manusje-van-alles. Maar één ding staat in zijn leven centraal : muziek. Ruud Houweling is een tijdloze singer-songwriter met veel eigenheid en wortels in de rijke Europese muziektraditie. Het belooft daarom een interessante en veelzijdige meet & greet te worden op de vertelkrukken van Theater aan de Slag.

Boots begon zijn carrière in 1986 als freelance popjournalist met een interview met Nick Cave voor Vrij Nederland, maar al snel bewoog hij zich ook op allerlei andere terreinen. Zo speelde hij in newwave- en ultrabandjes, schreef in opstandige literaire blaadjes, en was actief als dichter en performer. De VPRO zag wel wat in deze woelwater en zo begon Boots vanaf eind jaren tachtig radio- en tv-programma's te presenteren. Hij werd uiteindelijk één van de vaste VPRO-dj's, waarvoor hij op Radio 3 en later op 3FM een onafzienbare sliert programma's maakte. In 1999 nam Jaap's carrière als artiest ineens een wending toen hij na het winnen van een Pixies-coverwedstrijd een platencontract kreeg aangeboden. Zijn debuutalbum 'Zal De Hemel' (2000) werd behalve om de frappante teksten en muzikale veelzijdigheid ook geprezen als de moedige stap van een man die zijn liefde voor de betere muziek ook op een andere manier dan als dj naar buiten durfde te brengen. Momenteel werkt Boots vooral als freelance presentator, journalist, schrijver en artiest. In september 2016 start een nieuwe onemanshow die zal zijn opgebouwd rond zijn nieuwe, derde album Terug Naar Zee waaraan in ieder geval zal worden meegewerkt door gitarist Mischa Den Haring (T-99).

Filmmuseum Eye Amsterdam

Met zijn voormalige band Cloudmachine maakte Ruud Houweling in twaalf jaar tijd vier albums, gewaardeerd door critici en omarmd door een bescheiden maar trouwe schare muziekliefhebbers, wereldwijd. Met onder andere albumopnamen in Engeland en de Verenigde Staten en landelijk airplay op College Radio in de V.S. De song Safe Haven verscheen op de prachtige verzamelbox Songs We Shouldn't Forget samengesteld door Leo Blokhuis en Ricky Koole en de video van de hand van animator Harrie Geelen is opgenomen in de collectie van het EYE Filmmuseum. Boots en Houweling delen graag hun verhalen met het publiek van Theater aan de Slag. Meer informatie en reserveringen: www.storytellingat.nl.