• Ja, spruiten natuurlijk!

    Adrieke van Herk
  • logo Spruit!Buiten

    Adrieke van Herk
  • bonenburgers bakken

    Adrieke van Herk

Ruimte voor nieuwe deelnemers bij Spruit!Buiten

04-11-2016, 20:30 | Lezersnieuws | Adrieke van Herk

Spruit!Buiten verzorgt al vijf jaar kookworkshops voor basisschoolkinderen. Dat gebeurt op 'eigen' wijze: kinderen bereiden onder begeleiding zelf écht eten, dat verder gaat dan bijvoorbeeld cakejes versieren. De focus ligt op gezond, duurzaam en lekker voedsel. De jonge spruiten beleven tijdens de workshops waar hun eten vandaan komt: de natuurlijke herkomst van ons eten staat centraal. Er wordt meestal eerst geoogst op de (biologische) boerderij, en/of in het wild. Het koken gebeurt indien mogelijk ook buiten (soms op vuur!). Spruit!Buiten wil zo tijdens elke workshop een totaalervaring creëren: van grond tot mond.

Vanaf 18 november zijn er weer enkele plekken beschikbaar voor nieuwe deelnemers. In de late herfst en winter doen we wat meer 'binnendingen', maar de link met de natuur blijft! Met wintergroenten, die we nog steeds echt zelf van het land kunnen halen bijvoorbeeld. En met bewaargroenten, of ingemaakte groenten. Hoe wordt zuurkool gemaakt eigenlijk? Ken je bonenburgers? Met andere ingrediënten die je goed kunt bewaren, zoals noten, kun je ook heerlijk binnen bezig zijn. Heb je weleens zelf amandelspijs gemaakt? En hazelnootpasta?

De workshops duren anderhalf uur: van 15.30 tot 17.00 uur. Locatie: Stadsboerderij Caetshage in Culemborg. Kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn welkom. Deelname kost € 100,= per serie van 8 workshops (waarbij minder draagkrachtigen in aanmerking kunnen komen voor vergoeding vanuit het jeugdcultuurfonds). Een keer op proef meedoen kan kosteloos. Inschrijven via de website: www.spruitbuiten.nl.

Schrijf snel in, want vol = vol! Maximaal 10 kinderen. Meer informatie ook op de website, of bel: 06-20041139. Inschrijven voor een nieuwsbrief kan ook via de website.