Lezersnieuws

Veel belangstelling voor de reizende fototentoonstelling ‘50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland’ in Culemborg. 

Gisteren werd de fototentoonstelling ‘50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland’ in De Ontmoeting door wethouder Fouad Sidali geopend.

Mijn stad mijn schat - Maak je eigen schatkistje | Doe-Mee-Atelier in het weeshuismuseum 

Ton en Nicoline vonden tijdens hun verbouwing een aardewerken pot uit de 17e eeuw onder de vloer van hun huis. Wat waren ze blij met deze bijzondere schat!

Nordic Walking wandel- en trainingsgroep

Nieuws over de Nordic Walking wandel- en trainingsgroep Wandel je Fit Culemborg Bijna heeft een nieuwe groep cursisten de basis techniekcursus afgerond. Tijd om een Nordic Walking wandel- en trainingsgroep te gaan starten.

Stop de stort van vervuild buitenlands slib in Nederlandse wateren!

Het storten van vervuild buitenlands slib in Nederlandse (recreatie)wateren is een serieus probleem waaraan veel gevaren kleven. Zo is de kwaliteit van dit buitenlands slib heel slecht te testen, met alle gevolgen van dien.

Zomeravondregatta 2018

Dit zeilseizoen start je met de avondregatta!

De wedstrijden worden gevaren op de volgende dagen: Race 1: Donderdag 24?mei Race 2: Donderdag 31?mei Race 3: Donderdag 7?juni Race 4: Donderdag 14?juni Race 5: Donderdag 21?juni Race 6: Vrijdag 22?juni

Leerlingen Lek & Linge op Expeditie Zwerfafval

Leerlingen 4 havo van O.R.S. Lek en Linge deden in maart en april mee aan het onderzoeksproject ‘Expeditie Zwerfafval’. Ze leerden over de gevolgen van zwerfafval en over het milieuprobleem van de plastic soep.

Twee burgemeesters op basisschool  De Distelvlinder!

Groep 6 van obs De Distelvlinder mocht zich woensdag 18 april verheugen in hoog bezoek. Zowel burgemeester Gerdo van Grootheest, als kinderburgemeester Ruben van Doorn was aanwezig bij de presentatie van groep 6 leerling Yara van Bemmelen.

Fototentoonstelling '50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland' in Culemborg 

In Nederland wonen tegenwoordig meer dan 180 verschillende nationaliteiten. Ze hebben allemaal hun eigen gebruiken, gewoonten en achtergronden.

e.c.h.v. wedstrijdnieuws

Op zondag 15 april organiseerde de Eerste Culemborgse Hengelaars Vereniging haar 2e wedstrijd van de Ochtendcompetitie die in de Paardengracht is gehouden. Er hadden zich 20 deelnemers aangemeld bij de loting.

Pagina's