Lokaal lezersnieuws

Veel belangstelling voor de reizende fototentoonstelling ‘50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland’ in Culemborg. 

Gisteren werd de fototentoonstelling ‘50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland’ in De Ontmoeting door wethouder Fouad Sidali geopend.

Mijn stad mijn schat - Maak je eigen schatkistje | Doe-Mee-Atelier in het weeshuismuseum 

Ton en Nicoline vonden tijdens hun verbouwing een aardewerken pot uit de 17e eeuw onder de vloer van hun huis. Wat waren ze blij met deze bijzondere schat!

Stop de stort van vervuild buitenlands slib in Nederlandse wateren!

Het storten van vervuild buitenlands slib in Nederlandse (recreatie)wateren is een serieus probleem waaraan veel gevaren kleven. Zo is de kwaliteit van dit buitenlands slib heel slecht te testen, met alle gevolgen van dien.

Leerlingen Lek & Linge op Expeditie Zwerfafval

Leerlingen 4 havo van O.R.S. Lek en Linge deden in maart en april mee aan het onderzoeksproject ‘Expeditie Zwerfafval’. Ze leerden over de gevolgen van zwerfafval en over het milieuprobleem van de plastic soep.

Twee burgemeesters op basisschool  De Distelvlinder!

Groep 6 van obs De Distelvlinder mocht zich woensdag 18 april verheugen in hoog bezoek. Zowel burgemeester Gerdo van Grootheest, als kinderburgemeester Ruben van Doorn was aanwezig bij de presentatie van groep 6 leerling Yara van Bemmelen.

Fototentoonstelling '50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland' in Culemborg 

In Nederland wonen tegenwoordig meer dan 180 verschillende nationaliteiten. Ze hebben allemaal hun eigen gebruiken, gewoonten en achtergronden.

Ook gouden Schoolkantine Schaal voor KWC locatie Gershwinhof!

Het KWC is trots en blij met de uitreiking van de gouden Kantine Schaal vanmorgen voor de Gezonde Schoolkantine op onze locatie Gershwinhof. We zijn hier al een tijd mee bezig en hebben er hard voor gewerkt. Nu laten we zien dat ook op deze locatie de schoolkantine gezond is ingericht.

Wint een Gelderse boom straks de Europese verkiezing?

LEERSUM – Nederland doet dit jaar voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year. SBNL Natuurfonds in Leersum zal in de komende drie jaar exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing selecteren.

Fototentoonstelling '50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland' in Culemborg 

De eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van de Nederlandse economie. Zo gingen zij hier in de jaren zestig bij bijvoorbeeld de Philipsfabriek, Melkunie, Compaxo Vleeswaren en Culemborgse meubelfabrieken werken.

Zomercursus geeft aanstaande brugklassers meer zelfvertrouwen!

De overgang naar de brugklas

Pagina's