Lokaal lezersnieuws

Culemborg decor voor Het Wilde Oog

De Gelderlandfabriek in Culemborg biedt vanaf 29 juni onderdak aan de expositie Het Wilde Oog. In dit project van Hans Lemmerman en Inge van Run worden de hoofdrollen vervuld door drie vrouwen uit Spakenburg. Er is ook een lezing over het thema.

Indrukwekkende Auschwitz-excursie voor KWC’ers

29 leerlingen van het KWC, en hun begeleiders, zijn begin juni afgereisd naar Polen om een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Auschwitz.

Groep 8-leerlingen komen kennismaken met het KWC

Leerlingen uit groep 8, die het komende schooljaar voor het KWC hebben gekozen, kwamen 19 juni gezellig kennismaken met hun nieuwe school.

Crowdfunding Coöperatie van Makers kan een extra zetje gebruiken

Meer dan de helft is binnen! De crowdfunding actie van Coöperatie van Makers loopt dus aardig goed, maar kan nog wel wat hulp gebruiken. Om het eindbedrag van 15.000 euro te halen, hebben we nog een maand de tijd. Dan loopt de campagne via Crowd About Now ten einde.

De Zonnebloem krijgt de meeste stemmen

In een volle kantine van Vriendenschaar Culemborg was de spanning voelbaar. Rabobank West-Betuwe organiseerde de afsluitende avond van de actie"een aandeel in de Betuwe". Een speciale actie voor vrijwilligers en verenigingen in Culemborg e.o.

Excelsior Beusichem is jarig en trakteert

Muziekvereniging Excelsior uit Beusichem is jarig. Wij vieren dit jaar onze 120e verjaardag! En bij een verjaardag hoort een feestje. We nodigen je daarom uit om op ons feestje te komen op zaterdag 7 juli as bij Gasterij de Meent in Beusichem.

Culemborgse musicoloog reconstrueert Bach

De afgelopen 10 jaar worden alle bekende muziekhandschriften van Johann Sebastian Bach digitaal gekopieerd en online beschikbaar gemaakt. Musici en musicologen van over de hele wereld krijgen zo toegang tot de meest directe bronnen van Bachs muziek.

Haak- en Breiclub Het Weeshuis haakt mee voor behoud van het koraal.

De Haak- en Breiclub Het Weeshuis heeft de afgelopen maanden in de bibliotheek diverse koraalriffen gehaakt voor het Abbemuseum in Eindhoven. Inmiddels zijn de haakwerken toegevoegd aan de collectie van het museum.

Het Reizende Wandkleed in het Odensehuis

Het Reizende Wandkleed is neergestreken in het Odensehuis Culemborg. Donderdagmiddag 14 juni konden regelmatige bezoekers van het Odensehuis meeborduren aan dit wandkleed voor de Raadszaal, maar ook buurtbewoners kwamen een steekje bijdragen.

Schrijfavond Amnesty International 27 juni 2018

Op woensdag 27 juni 2018 organiseert de werkgroep Culemborg van Amnesty International een schrijfavond. Deze vindt plaatst van 18.00 uur tot 20.00 uur in de bibliotheek in het Weeshuis in Culemborg.

Pagina's