• Bastiaan de Koning

Kapelconcert met Annemieke IJzerman op harp

CULEMBORG In het stadshart van Culemborg staat het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland uit 1560. Deze historisch unieke plek bood bijna vierhonderd jaar onderdak aan wezen en halfwezen. Nu huisvest het verschillende culturele organisaties: de bibliotheek, het weeshuismuseum, de volksuniversiteit en het Weescafé. De kapel van Het Weeshuis is het bescheiden maar bijzondere onderkomen van cultureel ondernemer Lepke. De eigenaar van Lepke, Henriett Somlai, organiseert er kleine exposities en kapelconcerten. Het eerstvolgende concert is op zondag 24 september om 11.00 uur met Annemieke IJzerman op harp.

Annemieke IJzerman geeft solorecitals waarin ze de pedaalharp als veelzijdig solo-instrument laat horen. Ze speelt muziek van barok tot impressionisme tot modern. Vaak neemt ze ook de hakenharp mee om Ierse en Keltische volksmuziek te spelen. In 2011 maakte ze haar eerste CD: 'La Boîte à Musique' met Franse impressionistische en romantische muziek uit het fin de siècle. Annemieke soleerde in binnen- en buitenland met orkest in harpconcerten van Pierné, Mozart (fluit-harpconcert), Brandon, Händel, en de bekende "Danse Sacrée et Danse Profane" van Debussy met diverse orkesten. Kortom, een unieke kans om kennis te maken met deze talentvolle harpiste. Een bijzondere beleving, een intiem concert met werken van o.a. Camille Saint-Saëns en Claude Debussy. Het programma start om 11.00 uur met een kopje koffie of thee met iets lekkers in het Weescafé. Daarna kan het publiek de kapel betreden, die wordt omgetoverd tot een intieme concertzaal. De muziek start om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 12.15 uur. Entree 17,50 euro inclusief koffie/thee/lekkers. Reserveren is sterk aanbevolen via henriett@lepke.nl of 06-14380518.

Meer informatie www.lepke.nl. In de kapel van Het Weeshuis is op dat moment ook de expositie 'Tussentijd' te zien van fotograaf Reinder Scherpenzeel.