• Patrick Schoonhoven

Sinterklaasactiviteiten Culemborg in een nieuw winterjasje

CULEMBORG De sinterklaasactiviteiten in Culemborg worden in een nieuw winterjasje gestoken. Dat wordt vandaag bekendgemaakt door VOC Culemborg, dat samen met alle Culemborgse ondernemers een grote bijdrage levert aan de activiteiten. Niet alleen de intocht op 18 november krijgt een andere invulling. Ook het programma op 25 november aan het Chopinplein en in winkelcentrum Parijsch krijgt een totale make-over.

,,Het is tijd dat er een nieuwe wind gaat waaien over de Culemborse daken'', aldus Anja Elands die jaren met veel passie als kartrekker van de intocht fungeerde. ,,Wij hebben een nieuwe kartrekker aangesteld die onze activiteiten naar een nog hoger plan gaat trekken.'' Uiteraard blijft het Sint Comité Culemborg nauw betrokken bij de organisatie van de activiteiten en zullen zij de nieuwe kartrekker ondersteunen.

Bas van den Brink is die nieuwe kartrekker. Bas (24) is theatermaker en pimpte eerder vanuit zijn sinterklaasorganisatie Boek de Sint de intocht in Lienden. Tevens werkt hij jaarlijks mee aan de bioscoopfilms van De Club van Sinterklaas en vertolkte hij Jurypiet in de bioscoopfilm Sinterklaas & de Pepernotenchaos. ,,'Afgelopen weken is er al ontzettend hard gewerkt. We hebben een nieuwe website (www.sintinculemborg.nl), een vernieuwde facebookpagina en er zijn al talloze gesprekken gevoerd om nieuwe samenwerkingen aan te gaan'', aldus een enthousiaste Bas. ''We gaan Culemborg en omgeving verrassen met sprankelend entertainment, een prachtige Sint met Pieten en een vrolijk en muzikaal programma voor jong én oud.''

De organisatie staat te trappelen om vrijwilligers. ,,Wilt u meewerken als vrijwilliger aan een van de sinterklaasactiviteiten in Culemborg? Geef u op via info@sintinculemborg.nl. Er zijn inmiddels voldoende Pieten die hebben laten weten dat ze graag naar Culemborg willen komen."