• Henriett Somlai
  • Henriett Somlai

Wederopstanding van de natuur

CULEMBORG Fotograaf Reinder Scherpenzeel gaf de titel 'Tussentijd' aan zijn eerste expositie voor publiek die vanaf 9 september te zien is in de kapel van Het Weeshuis. Scherpenzeel toont hiermee de wederopstanding van de natuur, in het bijzonder de plantaardige wereld. 'Tussentijd' is de ongrijpbare tijd vóór het leven, na de dood. Wáár begint eigenlijk het leven en wanneer houdt het op? Is het einde van het leven ook het einde van de schoonheid? Kan iets na het einde van het leven niet meer mooi zijn? De tentoonstelling is tot en met 29 oktober te zien.

Scherpenzeel wil met zijn beelden het leven laten zien, van het prille ontstaan tot 'voorbij het leven', door benadrukken van vorm, kleur, sfeer en uitstraling. Hij zet de onderwerpen zelfs op een voetstuk; ze worden tegen de Culemborgse luchten gefotografeerd. Met deze expositie wil Scherpenzeel de intrinsieke schoonheid laten zien van dingen waar volgens hem bijna niemand aandacht voor heeft. De meeste van deze 'dingen' bevinden zich in onze dagelijkse leefomgeving, in het geval van deze serie vooral de uiterwaarden en omstreken van Culemborg.

De expositie wordt georganiseerd door cultureel communicatiebureau Lepke en is gratis te bezichtigen in de kapel van Het Weeshuis. Tussentijd wordt gerealiseerd met steun van Cultuurfonds Culemborg. Meer informatie www.lepke.nl.