• Politie

Culemborger (30) overleden na zware mishandeling

CULEMBORG Een 30-jarige man uit Culemborg is overleden nadat hij afgelopen weekend klappen op het hoofd zou hebben gekregen van een 27-jarige man plaatsgenoot. 

De 30-jarige was in de nacht van vrijdag op zaterdag samen met een aantal vrienden bij één van hen thuis toen een conflict ontstond tussen de 30-jarige en de 27-jarige. De 30-jarige zou daarbij enkele klappen op zijn hoofd hebben gekregen, waarna hij buiten bewustzijn raakte. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij zondag overleden.

De politie heeft de 27-jarige aangehouden, gehoord en daarna heengezonden. Hij blijft verdachte. Ook heeft de politie met getuigen gesproken. Dinsdag is sectie verricht op het lichaam van de 30-jarige. In het belang van het onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan.

REACTIE BURGEMEESTER De Culemborgse burgemeester Gerdo van Grootheest toonde zich aangedaan: ,,Een vreselijke gebeurtenis met een zeer trieste afloop. Ik leef zeer mee met familie en vrienden van het slachtoffer. In deze verdrietige periode is er contact met de familie."