• Opsporing Verzocht

Twee gewelddadige overvallen in Culemborg, mogelijk dezelfde dader

CULEMBORG Begin 2019 zijn in Culemborg waarschijnlijk twee overvallen gepleegd door dezelfde, gewelddadige man. De Plus supermarkt aan het Koopmansgildeplein lijkt zijn doelwit op 26 januari. Bij het Esso tankstation aan de Wethouder Schoutenweg was het vier dagen eerder mis. Dinsdag 17 september werd aan deze overvallen aandacht besteed in het programma Opsporing Verzocht. 

De politie is op zoek naar deze man: circa 1.80 meter lang, gemiddeld postuur, donkere wenkbrauwen en ogen, spreekt Nederlands met een buitenlands accent.

OVERVAL PLUS SUPERMARKT Op zaterdagochtend 26 januari rond 06.40 uur werd een 56-jarige medewerker van de Plus Supermarkt overvallen door een man met een pistool. Hij werd daarmee tegen het hoofd geslagen, waardoor hij voelde dat het om een klein, metalen pistool ging. Na een worsteling trok de medewerker het rolluik naar de winkel open. 

Vervolgens ging de dader ervandoor via de achterkant van de winkel, via de Prijsseweg in de richting van het centrum.

OVERVALS ESSO TANKSTATION Op dinsdagochtend 22 januari om 05.40 uur vond een overval plaats op een Esso tankstation aan de Wethouder Schoutenweg. Ook daar ging de overvaller met fysiek geweld te werk. Hij wachtte buiten tot een medewerkster een deur opendeed en bedreigde haar vervolgens. De overvaller dwong het slachtoffer (20) de kassa te openen, waaruit hij geld pakte. Verder nam hij een aantal pakjes sigaretten mee.

De sigaretten bleven niet lang in zijn bezit, want tijdens zijn vlucht liet hij een spoor van pakjes achter. In de Jorisvicarie vond de politie de eerste pakjes sigaretten. Van daar ging het spoor verder via de Vicarystraat naar de H.P Vermeulenstraat. Een getuige heeft de dader daarna zien vluchten via de Landzichtweg richting de Vanghoutstraat. In totaal werden er 55 pakjes teruggevonden.

Wie de man(nen) herkent op de beelden, kan contact opnemen met 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999.