• Tanja Moody

Vernieuwingen KDV Doortje

Advertorial

CULEMBORG De groep de Regenboogjes wordt in een nieuwe verbouwde ruimte toegevoegd aan de bestaande groep de Vlindertjes in het wijkcentrum De Salaamander. De centrale ligging in Culemborg-Oost en het bieden van méér ruimte, méér groen en méér kwaliteit zijn de belangrijkste redenen om deze vernieuwing aan te brengen. Met de verhuizing van de Troelstrahof bestaat Kinderdagverblijf Doortje uit drie locaties met vijf groepen: de Otto van Reesweg 2 met de Klavertjes en de Madeliefjes, het Stationnetje aan de Parallelweg Oost 17 en wijkcentrum De Salaamander gelegen aan de Heimanslaan 2.

Bij KDV Doortje wordt gewerkt met verticale groepen, waarbij de 0-4 jarigen allemaal bij elkaar in één groep zitten. „Ik zie elke groep als één groot gezin," vertelt eigenaresse Dorothy Vreden. „Thuis bij Doortje met allemaal broertjes en zusjes. In zo'n diverse groep leren kinderen zich aan elkaar op te trekken en zachtaardig te zijn voor jongere kinderen door ze op weg te helpen. Onze pedagogisch medewerkers werken al jarenlang op dezelfde groep en zien meerdere kinderen binnen één gezin groot worden, dat is toch best bijzonder! Het welbevinden van alle kinderen staat bij ons centraal, elk individu is uniek en zo is 'anders zijn gewoon'. We zijn echt een aanvulling op thuis, met veel ruimte voor de specifieke wensen van ouders. Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het ook bij Doortje."

KDV Doortje vindt het belangrijk om dagelijks diverse activiteiten aan te bieden. Er wordt geknutseld, muziek gemaakt, gewerkt met thema's en spelenderwijs geleerd. Met bolderkar of bakfiets worden leuke educatieve plaatsen in de omgeving bezocht. „De schuifwand tussen de Regenboogjes en de Vlindertjes zorgt voor een multifunctionele ruimte. We kunnen de wand open zetten en van de mogelijkheid gebruik maken specifieke of groepsactiviteiten aan te bieden. De samenwerking tussen onze pedagogisch medewerkers en kinderen wordt hierdoor naar een optimaal niveau gebracht, waar elk kind, ongeacht leeftijd, baat bij heeft. Niet alleen de groepsruimte biedt optimale mogelijkheden, ook de gymzaal, gelegen in het gebouw, geeft ons net dat stukje extra uitdaging om bijvoorbeeld speel- en spelactiviteiten in de vorm van sport aan te kunnen bieden, dit voor de kinderen die hier aan toe zijn. Door de kleinschaligheid is het beheersbaar. Hierdoor kan ik mijn passie, mijn gevoel en mijn visie zèlf overbrengen naar de ouders, kinderen en mijn medewerkers. Want dat je het verlengstukje van thuis mag zijn, dat blijf ik bijzonder vinden en waarborgt mijn levenswerk!" Warmte, laagdrempeligheid, spontaniteit en flexibiliteit zijn belangrijke pijlers bij Doortje, voortkomend uit haar Surinaamse achtergrond. „Als bij ouders thuis calamiteiten of andere bijzondere omstandigheden zijn, kunnen zij ten alle tijden op ons terugvallen. Wij werken al jarenlang met een hoge continuïteit aan vaste pedagogisch medewerkers. Dit betuigt ervoor dat wij een sterk en hecht team vormen voor alle ouders en kinderen."

i[ KDV Doortje / Tel: 0345-549977 / info@kdvdoortje.nl /

www.kdvdoortje.nl