• Alex Roeka

    Jens van der Velde

Alex Roeka

11-01-2018, 22:11 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 16 januari 2018, 20:30 tot 22:30

Locatie:

markt 31, Beusichem
Theater Heerenlogement
Beusichem

En Toen Ineens

Prachtig jubileumconcert, met liedjes als Neem Dit Kleine Hart van Mij, Vuur en IJs. Verstild en uitbundig, gevoelig en rauw!

Alex Roeka staat een kwart eeuw op het podium. Al snel na het schrijven van zijn eerste liedje gingen de deuren van de theaters wagenwijd voor hem open. Recensenten doopten hun pen in de inkt en schreven juichende volzinnen.Tijd om terug te kijken en de parels feestelijk aaneen te rijgen.

Feest, slingers, taart en bloemen! Alex Roeka staat een kwart eeuw op het podium. Al snel na het schrijven van zijn eerste liedje gingen de deuren van de theaters wagenwijd voor hem open. Recensenten doopten hun pen in de inkt en schreven juichende volzinnen. Jury's werden stil van verwondering en riepen woorden als gloria en bis bis. Prachtige prijzen prijken sindsdien op Roeka's dressoir. En wat deed Roeka? Hij schreef rustig door aan een omvangrijk oeuvre en viel vijfentwintig jaar lang niet in herhaling. Tijd om terug te kijken en de parels feestelijk aaneen te rijgen. In Ravenstein en Vuur en IJs, om er maar twee te noemen. EN TOEN INEENS laat de hele Alex Roeka zien: een spetterende samenvatting van een gedreven en eigenzinnig zangersleven.