Benefietfestival in het Weeshuis

23-06-2018, 11:05 | Lezersnieuws | Janneke Holleman

Datum:

zondag 1 juli 2018, 13:00 tot 17:00

Locatie:

Herenstraat 29
Het Weeshuis
Culemborg

Benefietfestival voor Guatemala in het Weeshuis

Op zondag 1 juli, van 13.00 tot 17.00 uur vindt in het Weeshuis een benefietfestival plaats. Opbrengsten van deze dag gaan naar het Timmerproject Guatemala.

De dag wordt feestelijk geopend door de ambassadeur van Guatemala. Daarna is er een uitgebreid programma bestaande uit o.a. live muziek, spelletjes, een workshop met hout, een fototentoonstelling van het project, een Guatemalteekse Barista, een loterij met leuke prijzen en de ludieke escape caravan van kunstenaar Dion Varossieau. Daaromheen is er ook volop ruimte om lekker te zitten in de tuin en te genieten van een speciaal voor deze dag aangepaste Latin food menu in het Weescafe. Het Timmerproject Guatemala is een project voor leerlingen in de leeftijd van 11 tot 19 jaar. De leerlingen leren in dit project de grondbeginselen van het timmervak. Het project biedt de kansarme kinderen en jongeren creatieve vorming en de kans zich voor te bereiden op het vakonderwijs. Ze leren met gereedschappen omgaan, technische tekeningen maken en overbrengen op het materiaal, zorgvuldig en veilig werken.

De keuze voor het Weeshuis als locatie heeft te maken met het feit dat Tessa van Hest, bedrijfsleider van het Weescafe, zelf twee jaar lang met veel bevlogenheid voor dit project heeft gewerkt.

Voor meer informatie: www.timmerprojectguatemala.nl?