• Binary Data www.culemborgseschoolorkesten.nl
 • Tijdens de saxofoon les

  Omroep Gelderland
 • Tijdens het optreden in de Ontmoeting in 2017

  JEMK photography
 • Tijdens het optreden in de Ontmoeting in 2017

  JEMK photography
 • Tijdens het optreden in de Ontmoeting in 2017

  JEMK photography

Culemborgse Schoolorkesten treden op!

04-04-2018, 16:45 | Lezersnieuws | Treja van den Heuvel

Datum:

zaterdag 14 april 2018, 16:00

Locatie:

Herenstraat 29
Elisabeth Weeshuis Museum
Culemborg

3e jaar Culemborgse Schoolorkesten in volle gang!

Samen met Pieter Aafjes, Gemeente Culemborg, Brede School Culemborg, Lek & Linge en KWC organiseert Kunsteducatie Culemborg (KEC) dit jaar voor de derde keer op rij het project Culemborgse Schoolorkesten. Leerlingen die deelnemen aan het project schrijven zich in voor 22 muzieklessen en 18 orkestlessen. Tijdens het project leer je als deelnemer wat het is om (samen) muziek te maken!

De lessen zijn gratis en toegankelijk voor leerlingen tussen de 10-15 jaar! De meeste deelnemers hebben geen of nauwelijks ervaring met het maken van muziek en starten in dit project echt met hun allereerste muziekles. Dit jaar konden de deelnemers een keuze maken uit de volgende instrumenten: viool, dwarsfluit, hobo, drum, contrabas, gitaar, saxofoon, keyboard, piano en cello. De muziekdocenten die deelnemen aan het project, zijn allen stuk voor stuk enthousiaste vakdocenten met een passie voor muziek.

Vanaf begin april worden er binnen het project ook zang workshops gegeven. De deelnemers uit deze workshops treden tijdens het slotconcert op woensdag 30 mei, om 13.30u, samen op met het orkest, in de Gelderlandfabriek.

Op zaterdag 14 april geven de drie orkesten alvast een klein voorproefje: - 14.30 in Proeftuin de ontmoeting - 14.30 Beatrix-huis van de buurt - 16.00 Elisabeth Weeshuis Entree is gratis.

Culemborgse Schoolorkesten is een uniek project dat mede dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers en met behulp van subsidies vanuit Cultuurfonds Culemborg, stichting Elisabeth Weeshuis, Lions Culemborg, Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, stichting Escape en de gemeente Culemborg mogelijk is.