• Poster Wijn & Spijsavond

    n.v.t.

Culinair genieten om een 12-jarige jongen een betere toekomst te geven

03-05-2017, 00:01 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 9 mei 2017, 19:00 tot 22:00

Locatie:

Kerkstraat 14, Culemborg
Uw Chef in Tricht
Culemborg

"Wilt u alsjeblieft mijn zoon Ygersi meenemen naar Nederland?" Smekend kijken de donkere ogen van de Albanese moeder Marianne aan. Er valt een stilte. Een onverwachte vraag, waar heel veel ellende en verdriet achter schuilgaat.

WONEN OP 9M2

Harrie en Marianne van Dijken uit Culemborg ontmoetten de 12-jarige Ygersi en zijn ouders, broertje en zusje in de nazomer van 2016 tijdens hun rondreis door Albanië. Een indrukwekkende ontmoeting met een arm gezin dat op slechts 9m2 woont en slaapt. Ze hebben helemaal niets, zelfs geen verwarming. Een ontmoeting die Harrie en Marianne doen besluiten om vanuit de Vrije Evangelische Gemeente De Ark in Geldermalsen een project op te zetten om Ygersi te helpen.

YGERSI HOORT EN NIET BIJ IN ALBANIE

Ygersi heeft een ernstige heupafwijking (heupdysplasie). Een onbehandelde heupdysplasie veroorzaakt langzaam maar zeker een volledige afbraak van het gewricht. En als je in Albanië gehandicapt bent, hoor je er eigenlijk niet bij. Later een baan vinden, lijkt een utopie. De enige manier om Ygersi een betere toekomst te geven, is een operatie aan zijn heup zodat hij weer normaal kan functioneren.

ER IS HOOP!

Ygersi kan geopereerd kan worden. Maar niet in Albanië omdat de medische faciliteiten erg beperkt zijn. Een chirurg in Bologna, Noord-Italië, wil de operatie gratis uitvoeren.

Naast de operatie, zijn er alleen ook andere kosten zoals ziekenhuiskosten. Deze schatten we op ongeveer € 20.000. Daarom willen Harrie en Marianne met het project Help Ygersi geld inzamelen om de operatie te kunnen betalen.

OP 9 MEI CULINAIR GENIETEN VOOR EEN BETERE TOEKOMST VOOR YGERSI

En niet alleen Harrie en Marianne, maar ook lokale ondernemers zijn geraakt door het verhaal van Ygersi en slaan de handen ineen om te helpen. Zo is er op 9 mei een speciale editie van de inmiddels populaire wijn & spijsavonden bij Eetcafé Uw Chef in Tricht. Deze avond staat helemaal in het teken van Help Ygersi. Voor € 39,95 verrast Joop Nefkens u met een verrukkelijk meer-gangen diner gebaseerd op de Balkanese keuken. Sommelier Marco Buijk van Wijnhuis InVINity uit Geldermalsen zorgt bij elke gang voor een bijpassende wijn. Het vlees wordt gesponsord door Slagerij Vervoorn uit Hellouw. En de volledige opbrengst komt ten goede aan Ygersi.

Reserveren? Ga naar www.uwcheftricht.nl/agenda. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol is vol!

Voor meer informatie over het project Help Ygersi, ga naar www.help-ygersi.com.