Dagworkshop Beeldhouwen in steen

08-11-2018, 15:28 | Lezersnieuws | Anneke Wessels

Datum:

zondag 18 november 2018, 10:00 tot 17:00

Locatie:

Goilbedingerdijk 40
Werk aan het Spoel
Culemborg

Dagworkshop Beeldhouwen in steen 1 maal per maand op een zondag van november t/m mei: 18-11, 16-12, 27-1, 10-2, 24-3, 14-4 en 19-5 Er kan zowel 1 dag als meerdaags aan deelgenomen worden.

De komende maanden kan je op ontdekkingstocht in de wereld van steen in mijn beeldhouwatelier op fort Werk aan het Spoel. Aan het eind van je deelname ga je naar huis met je eigen unieke stenen beeld, dat je een mooi plekje in huis of tuin kan geven. De workshops zijn voor volwassenen, voor beginners, voor gevorderden, voor iedereen die wil weten hoe je zo’n beeld van steen maakt. In mijn 27 jaar ervaring als beeldhouwer heb ik al veel beeldhouwliefhebbers mogen begeleiden bij het maken van hun mooie creaties en ook de komende maanden neem ik weer iedereen graag mee op deze spannende ontdekkingsreis.

1 dag deelname: Kom je 1 dag en heb je geen ervaring? Dan maak je die dag een speksteen beeldje dat je aan het eind van de dag gepolijst en al mee naar huis neemt. Je werkt dan met raspen en schuurpapier in speksteen, dit is een zeer zachte steensoort. Meerdaagse deelname: Boek je meerdere dagen dan kan je ook met beitels leren werken in albast, serpentijn of franse kalksteen. Je leert van alles over het juiste gebruik van het gereedschap, de steensoorten, de diverse beeldhouwtechnieken en over vormgeving. In het atelier zijn diverse steensoorten op voorraad, ook is al het gereedschap om steen te bewerken in het atelier aanwezig. Een stuk steen of een beeld in wording waarmee je verder geholpen wilt worden mee naar de workshops brengen kan ook.

Lunch: De workshops kunnen naar eigen keuze uitgebreid worden met heerlijke workshoplunches van het fortrestaurant Caatje aan de Lek.

Locatie: Fort Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40a, Culemborg Je beeldhouwt in een prachtige omgeving, het atelier staat middenin de uiterwaarden van rivier de Lek en heeft een schitterend uitzicht over de rivier. Bij mooi warm weer wordt er buiten op het grote plein voor het atelier gewerkt, in de koude maanden werken we binnen in het atelier dat aangenaam verwarmd is. Het atelier is gevestigd in het monumentale Bomvrij Gebouw Noord op fort Werk aan het Spoel, een gebouw waar vroeger de munitie in bewaard werd. Fort Werk aan het Spoel is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, deze linie die genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed.

Informatie en aanmelden: Uitvoerige informatie/inschrijfformulier: www.annekewessels.nl info@annekewessels.nl 06 49860575