• Dear Lord

    van de redactie

Dear Lord brengt eerbetoon aan John Coltrane; Muzikale avond in de Gelderlandfabriek

01-09-2016, 23:20 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 13 september 2016, 20:30 tot 23:00

Locatie:

Stationsweg 7, Culemborg
de Gelderlandfabriek
Culemborg

Dear Lord is een muziekproject van de gitarist en componist Sandro Fazio en is op dinsdag 13 september vanaf 20.30 uur te beleven in de Gelderlandfabriek. In het voorprogramma staat het regionaal talent Robin S. Mae. Kaarten te koop via de site van de Gelderlandfabriek.

In 2000 vertrok hij naar Nederland om daar jazzgitaar te gaan studeren aan het conserva-torium van Amsterdam. Hij volgde masterclasses van onder andere Jesse Ruler en John Scofield. In 2004 studeerde hij af en volgde er een succesvolle carrière, waarbij hij optre-dens gaf met internationale bekende artiesten. In 2008 nam hij het album The Birds met Francesco Bearzatti en Tineke Postma. Nu in 2016 is het tijd voor een nieuw project ge-naamd Dear Lord, waarin de muziek van John Coltrane op een moderne manier wordt gearrangeerd. Voor dit project heeft hij gekozen om samen te werken met saxofonist Franscesco Bearzatti die onder andere samenwerkte Scofield, Lovano, Sclavis, Kurt Ro-senvinkel en Jim Black. In 2017 is het 50 jaar geleden dat John Coltrane is overleden en zal er ter ere van zijn werk een album gereleased worden. Daaraan vast zit een tour ge-koppeld die vindt plaats in Frankrijk, Nederland en Italië. Ditmaal strijkt de groep met o.a. waanzinnige basgitarist Felix Barth graag neer in de Gelderlandfabriek waar dit project mooi tot zijn recht komt.

Het voorprogramma van de avond wordt verzorgd door singer-songwriter Robin S. Mae. Haar muziek kenmerkt zich door een heldere country sound met bluesinvloeden. Op 16 jarige leeftijd gaf ze haar eerste optreden en niet lang daarna won ze een Linge-Award en speelde ze onder andere in de Melkweg en op Woodstock.

13 september in de Gelderlandfabriek. Aanvang: 21.00 uur. Entree 10 euro per persoon, studenten (tot 21 jaar) 7,50 euro. Reserveren via: www.degelderlandfabriek.nl.