• Henk Visscher ook in 2017 weer gastheer

    Theo van Dam
  • van werkplaats tot concertzaal

    Theo van Dam

Derde Visscher Winterconcert Pieter Aafjes inclusief matinee

27-01-2017, 11:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 11 februari 2017, 19:15 tot 22:30

Locatie:

Pascalweg 31, Culemborg
Visscher Autogroep
Culemborg

Voor het derde jaar op rij slaan de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en Visscher Autogroep de handen ineen om een bijzonder evenement te organiseren. Ook in 2017 wordt de succesformule van de afgelopen jaren voortgezet met het Visscher Winterconcert. Door de grote belangstelling vorig jaar ditmaal in tweevoud: Het eerste concert op zaterdagavond 11 februari en op zondagmiddag 12 februari een matineeconcert. Aan beide concerten zullen alle drie de orkesten van Pieter Aafjes deelnemen en Henk Visscher, de directeur van Visscher Autogroep, zal tijdens beide concerten gastheer zijn.

Tijdens het Winterconcert zal een divers programma te horen zijn van de drie orkesten van de Koninklijke Harmonie. Het Opstaporkest van de vereniging opent de avond. Dit orkest bestaat uit de jongste leerlingen van de vereniging en geeft het publiek, samen met dirigent Jonie Pijpers, een warm welkom in de showroom. Jonie is nu een jaar dirigent van het Opstaporkest. Onder haar leiding zetten nieuwe leden hun belangrijke eerste stap in het leren samenspelen bij een harmonieorkest.

Na de ontvangst begint het concert in de werkplaats, die wederom spectaculair wordt omgebouwd tot concertzaal. Het Middenorkest opent het concert met spectaculaire en toegankelijke stukken, waaronder ook muziek uit Soldaat van Oranje de Musical. Na de pauze voert het Groot Orkest een mooie combinatie uit van klassiek, bijzondere harmoniemuziek en opzwepende Latijns-Amerikaanse stukken. De jonge en getalenteerde dirigent Arjan Gaasbeek is het vertrouwde gezicht voor het Middenorkest, maar zal dit jaar voor het eerst ook het Groot Orkest leiden. In het najaar zal hij het orkest ook leiden bij het concours en de voorbereidende concerten.

Op zaterdagavond 11 februari bent u welkom vanaf 19:00 in de showroom van Visscher waar u ontvangen wordt met muziek en een drankje. Zondagmiddag is de ontvangst vanaf 14:00. Kaarten zijn vanaf 1 februari verkrijgbaar via de website van Visscher Autogroep (www.visscher.nl/winterconcert) en bij de Libris boekhandel Tomey en Verstegen aan de Markt 36. Dankzij Visscher Autogroep zijn de kaarten gratis, inclusief koffie en een drankje. Wel wordt er gevraagd om een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan Pieter Aafjes.

Visscher Autogroep en de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes hopen u op 11 of 12 februari te verwelkomen bij Visscher te Culemborg aan de Pascalweg 31 in Culemborg!