• PAN d'Amis

    John Verhagen

HANGavond

12-10-2017, 15:41 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 27 oktober 2017, 21:00 tot 22:30

Locatie:

Herenstraat 20, Culemborg
Theater aan de Slag
Culemborg

Theater aan de Slag

Vrijdag 27 oktober 2017, aanvang 21.00 uur

De Hangavond is een vertrouwd begrip in Theater aan de Slag; bij deze improvisatiesessies genoemd naar de 'Hang' waarop Peter Elbertse speelt, gaat het om improvisatie in een loungeomgeving. De klanken duren maximaal zo'n anderhalf uur, veelal rustig 'voortkabbelend', waarbij je je ogen kunt sluiten en wegdromen onder het genot van een kopje kruidige thee.

Op vrijdagavond 27 oktober speelt Ad Wammes, (componist en pianist) samen met Peter. De composities op Hang en elektrische piano hebben invloeden vanuit diverse muziekstijlen: blues, jazz, Latin, minimal en pop en lenen zich uitstekend voor improvisaties.

De Hang of PAN drum is voor sommigen een onbekend instrument, voor vele anderen hét instrument van de 21ste eeuw. Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige Zwitsers percussie-instrument. De klanken doen zowel mediterraan als oosters aan en matchen vloeiend met een specifiek gekozen geluid van de elektrische piano ('Fender Rhodes'-achtig).

Er volgt tevens een gastoptreden van de Amsterdamse sopraan Mickey Wagner, zij was al eerder te gast en toehoorders genoten van zowel gezongen klanken als gezongen teksten. Het plaatje wordt gecomplementeerd met zowel melodisch als ritmisch slagwerk uit diverse windstreken, zoals klankschalen en de Sansula.

Peter Elbertse en Ad Wammes hebben eerder samen gespeeld tijdens een Hangavond dat succes resulteerde in een versteviging van de samenwerking en een hernieuwde oude vriendschap. Inmiddels is de CD 'Nuages' met Hang en elektrische piano composities uitgebracht en daarbij past natuurlijk een toepasselijke duonaam: PAN d'Amis. Als het ware een 'muziekelijke' verspreiding op wereldwijde schaal!

Laat je in het intieme Theater aan de Slag elke keer verrassen; dé plek voor spontane interactie tussen publiek en musici. Het is wel prettig als je vooraf even reserveert via www.theateraandeslag.nl of 0345-515309, aangezien er bij een Hangavond slechts plaats is voor zo'n 25 bezoekers. Zaal open 20.30 uur, aanvang 21.00 uur. Entree € 12,00.