• Coordinator Han Horstink voor de deur van de sporthal

    Sporthal Parijsch

Informatieavond zonnepanelen delen sporthal Parijsch

16-06-2017, 10:51 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 26 juni 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Zijderupsvlinderlaan , Culemborg
Sporthal Parijsch
Culemborg

Op maandagavond 26 juni houdt coöperatie Vrijstad Energie om 20.00 uur een informatieavond over het collectief zonnedak dat dit jaar wordt gerealiseerd op de sporthal in Parijsch.

De bijeenkomst is interessant voor huurders en huiseigenaren die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen of om andere redenen geen panelen op eigen dak willen plaatsen. Tijdens de vrij toegankelijke avond krijgen belangstellenden uitleg over hoe Culemborgers kunnen deelnemen aan het project, wat de investering is per deelnemer en hoe dit wordt terugverdiend. Vrijstad Energie licht de opzet van het hele project toe, dat samen met de stichting Turnen en de gemeente wordt ontwikkeld.

Wie wil deelnemen door een of meer zonnepanelen te financieren kan zich nu inschrijven. De mensen die zich al eerder hebben ingeschreven op het project krijgen hierbij voorrang. Meer informatie is te vinden op www.vrijstadenergie.nl. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@vrijstadenergie.nl.

Op weg naar energieneutraal

Vrijstad Energie wil nog veel meer collectieve zonnedaken realiseren in Culemborg. Horstink: "We streven op termijn naar een energieneutrale stad waar we evenveel energie opwekken als we verbruiken. We komen graag in contact met bedrijven en organisaties die hun dak ter beschikking willen stellen. De ontwikkelingen gaan snel. Zo is een bewonersgroep in de wijk EVA-Lanxmeer in samenwerking met ons een initiatief gestart om een zonnedak te realiseren op de gezamenlijke parkeerplaats aan de Marsmanweg. Daarnaast heeft de Culemborgse Raad van Kerken het initiatief genomen om samen met kerkleden een zonnedak te realiseren."

Vrijstad Energie is een coöperatieve vereniging voor en door inwoners van Culemborg. Ook bedrijven en organisaties kunnen lid worden. De leden hebben stemrecht en kunnen zo samen het beleid bepalen.