• Wat je hoort, is na de poort!

    A. Elbertse

Kamermuziekfestival Na de Poort

07-06-2018, 17:23 | Lezersnieuws | Anja Elbertse

Datum:

zaterdag 16 juni 2018, 20:00 tot zondag 17 juni 2018, 16:30

Locatie:

Herenstraat 20
Theater aan de Slag
Culemborg

Het kamermuziekfestival Na de Poort vindt plaats op drie locaties aan de Herenstraat in de historische binnenstad van Culemborg. In tegenstelling tot de omschrijving Kamermuziek vinden een aantal concerten in de openlucht plaats! Buiten de gebaande paden en laagdrempelig; klassieke muziek past immers niet alleen in concertzalen en kerken.?Kamermuziek floreert in een intieme setting, daar maak je de ervaring van een concert zo verrijkend mogelijk.?Zodat mensen naar huis gaan en denken:?Dat heb ik toch maar mooi gehoord, Na de Poort!

Op zaterdagavond 16 juni speelt? Atmos4 de Canto Ostinato in de stadstuin van Studio Wollebrandshof. Atmos4 bestaat uit Annemieke IJzerman, Mickey Wagner, Esther Doornink en Peter Elbertse. Bij de meditatieve klanken van de Canto droomt u heerlijk weg of ontdekt u steeds?weer nieuwe patronen in de zich herhalende motieven.?De ongewone bezetting met harp, piano en twee marimba?s, in combinatie met de prachtige stadstuin van Studio Wollebrandshof maakt dit concert ronduit uniek!?Wilt u heerlijk hangen in het gras, reserveer specifiek daarvoor en neem zelf een matje mee.

Op zondag 17 juni starten we in Theater aan de Slag met een aantal koffieconcerten. Vanaf 11.00 uur met Carla Meijers en Esther Doornink (fluit/marimba), Lodewike v/d Steen en Niek de Vente (altviool/piano) en Duo23 met harpistes Annemieke IJzerman en Saskia Rekk?. Douw Fonda speelt cellosuites van Bach in de kleine zaal van het theater: Luister in het Duister.

Uitgangspunt is topkwaliteit, het pakkende verhaal en de passie?waarmee wordt gemusiceerd door professionals en freelancers van het Nederlands- en het Radio Philharmonisch Orkest.?

Het slotconcert is op zondag 17 juni om 15.30 uur in de Elisabeth Weeshuis Tuin met het Strijkersensemble De Jetset o.l.v. Peter Elbertse.

Het slotconcert is toegankelijk zonder reservering, voor de overige concerten is reserveren zeer gewenst. Bestel kaarten via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/nadepoort of contant na de poort van Wollebrandshof en Theater aan de Slag, open een half uur voor aanvang. Voor alle locaties bieden we een geschikt alternatief bij slecht weer.

Mogelijk gemaakt door de Stichting Elisabeth Mathilde Fonds. Het organiserende Theater aan de Slag zal in de nabije toekomst geen klassieke muziek meer programmeren, ook in dat opzicht is dit een uniek festival!

Meer informatie: www.theateraandeslag.nl op Herenstraat 20 of telefonisch 0345-515309 en 06-18872847.