• Poster KeepItCleanDay

    Yada Design

KeepItCleanDay: 21 september

13-09-2018, 10:54 | Lezersnieuws | Lonneke Crusio

Datum:

vrijdag 21 september 2018, 00:00

Locatie:

Stationsweg 7
Gelderlandfabriek
Culemborg

Help mee zwerfafval opruimen op KeepItCleanDay!

Vrijdag 21 september a.s. is de zevende editie van KeepItCleanDay. D? opruimdag van zwerfafval in heel Nederland. Culemborg is al vanaf de eerste editie actief. Ook dit jaar gaan de basisscholen en brugklassen van KWC en Lek en Linge zwerfvuil prikken. En in de Gelderlandfabriek maken kinderen recyclekunst, met als thema Culemborg 700. Dit kunstwerk is na 21 september te zien op de rotonde tussen de Stationssingel en de Weidsteeg.

Kunst van afval Leerlingen van de Culemborgse basisscholen gaan het zwerfvuil gescheiden inzamelen. Plastic, papier en restafval gaan in vuilniszakken in verschillende kleuren. Leerzaam voor de kinderen ?n het zwerfafval kan gerecyceld worden, waardoor het waarde krijgt. Dat afval een grondstof kan zijn leren kinderen ook tijdens de workshops recyclekunst in de Gelderlandfabriek op vrijdag 21 september. Onder begeleiding van Hester Jolink, Yoka van Zuijlen en Lonneke Crusio (co?rdinator KeepItCleanDay Culemborg) maken kinderen een groot moza?ek van flessendoppen, met thema Culemborg 700.

Help mee opruimen! Doe ook mee aan KeepItCleanDay! Dat is heel eenvoudig: ??n stuk zwerfafval oprapen en in de afvalbak gooien telt al mee. Heeft u meer tijd? Ga dan langer opruimen met buren, kinderen of vrienden. Afvalknijpers zijn te leen bij het Stadskantoor aan de Ridderstraat in de week van 17-21 september. Meld uw opruimactie aan via mail keepitcleanday.culemborg@hotmail.com en geef door hoeveel u hebt verzameld.