• Knotwilgen snoeien NVWC

    Frank Spruit
  • Gesnoeide wilgen

    Frank Spruit

Knotwerkgroep NVWC gaat 9 december snoeien.

03-12-2017, 16:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 9 december 2017, 09:00 tot 14:00

Locatie:

B 20, Culemborg
Beusichemsedijk Culemborg
Culemborg

De tweede knotdag van dit winterseizoen gaat de knotwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht aan het werk bij de familie van Malssen. Op dit adres aan de Beusichemsedijk wordt al sinds dat de werkgroep bestaat onderhoud verzorgd aan de fraaie knotwilgen. Een tweetal rijen en enkele verspreid staande bomen. Fraai landschappelijk maar ook van belang voor verschillende soorten broedvogels waaronder de steenuil. Voor de liefhebbers is er voldoende dik hout mee te nemen. Het resthout wordt verbrand, stookvergunning is verleend.

De snoeiplaats is eenvoudig te bereiken en te vinden. Inrit ligt aan einde van de Weidsteeg aan de rechterkant vanuit Culemborg gezien. Hoek Weidsteeg/hoek Beusichemsedijk, huisnummer 20.

Voor gereedschap, koffie wordt gezorgd. Zelf s.v.p. voor brood zorgen. Denk aan geschikte kledinglaarzen/handschoenen !!!. Wie slechts enkele uurtjes kan is uiteraard ook van harte welkom.

Wie twijfelt of de snoeidag gezien de weersomstandigheden door kan gaan neemt op de dag zelf na 07u30 contact op met 06-44704754 of kom voor 08u30 uur naar de Steenuil, Steenovenslaan 20, Culemborg.