• Nog te snoeien wilgen

    F Spruit
  • Geknotte wilgen

    F Spruit

Knotwerkgroep NVWC "Knot met ons mee"

04-02-2017, 17:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 11 februari 2017, 09:00 tot 14:00

Locatie:

Beusichemsedijk , Culemborg
Beusichemse Waard
Culemborg

De laatste klus deze winter voor de knotwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg.van deze winter. Aan de Beusichemsedijk ongeveer ter hoogte van de trektelpost van de NVWC staan enkele "zware" knotwilgen op een stukje onland in de uiterwaard. Fraaie oude bomen op een mooie plek aan de rand van het gebied in beheer van Staatsbosbeheer. Deze bomen zijn al meerdere keren door de knotwerkgroep gesnoeid. Deze keer zal ook de jeugdwerkgroep van de NVWC meewerken. Het resthout wordt verbrand. Houtliefhebbers mogen uiteraard ook het dikkere hout meenemen onder de voorwaarde dat er mee wordt gewerkt...

Bereikbaarheid .De knotplek ligt in de scherpe bocht van de Beusichemsedijk tussen de Lange Dreef en Achterweg. In de uiterwaard aan het einde van de waterstrang. Let op eventuele bereikbaarheid in verband met dijkwerkzaamheden. Mogelijk is een deel van de dijk afgesloten, de knotplaats is wel bereikbaar.

Voor gereedschap, koffie wordt gezorgd. Zelf s.v.p. voor brood zorgen. Denk aan geschikte kleding/laarzen/handschoenen !!!. Wie slechts enkele uurtjes kan is uiteraard ook van harte welkom.

Wie twijfelt of de snoeidag gezien de weersomstandigheden door kan gaan neemt op de dag zelf na 07u30 contact op met 06-44704754 of kom voor 08u30 uur naar de Steenuil, Steenovenslaan 20, Culemborg.