Lezing: Natuur in en rond Culemborg

04-02-2018, 12:14 | Lezersnieuws | Herman Wevers

Datum:

dinsdag 13 februari 2018, 20:00 tot 21:00

Locatie:

Herenstraat 29
Culemborg
Culemborg

De Natuur- en Vogelwacht Culemborg (NVWC) verzorgd, in samenwerking met de bibliotheek een serie lezingen op de tweede woensdagavond van de maand over de natuur in en rond Culemborg. De lezingen worden verzorgd door leden van de NVWC en gaan steeds over natuur dichtbij.

Prachtige films libellen bij Culemborg U zult geen olifanten en tijgers te zien krijgen, of het moet de olifantsrups van het avondrood zijn of een witte tijger, beide nachtvlinders. Allerlei onderwerpen zullen de revue passeren zoals paddenstoelen, wintervogels, amfibie?n en libellen. Maar ook zult u kennis maken met de mooie gebieden in de buurt waar je goed van al die natuur kunt genieten.

Annette van Berkel filmt al 15 jaar in de natuur en heeft inmiddels al vele schitterende films gemaakt. Haar beelden worden ook regelmatig gebruikt op de televisie, bijvoorbeeld in actualiteitenrubrieken en het TV-programma Vroege Vogels. Annette, die in Culemborg woont, heeft veel opnames gemaakt in de directe omgeving van Culemborg. Vanavond laat ze u daar wat van zien. Ze zal de films live van commentaar voorzien. U kunt genieten van de prachtige fragiele juffertjes, blauw en rood, maar ook van de grote libellen die als helikopters door de lucht zweven. Wat kun je doen om libellen te zien te krijgen en hoe krijg je ze in je achtertuin, ook hier zal Annette op in gaan bij de schitterende films.