Lezing over Cybercrime

10-11-2017, 09:01 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 20 november 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Herenstraat 29, Culemborg
Het Weeshuis
Culemborg

Cybercrime is een van de snelst groeiende vormen van criminaliteit. Nadat het ransomware virus WannaCry dit voorjaar de gehele (digitale) wereld op zijn kop zette met de besmetting van wereldwijd ruim 230.000 computers, is er een nieuw - en een mogelijk nog gevaarlijker - ransomware virus genaamd xData in de Oekraïne opgedoken.

Betaal of deze hackers draaien je thermostaat op 37 graden

Het is één van de grootste gevaren van het 'internet of things': apparaten in het huis die met het internet zijn verbonden.

Van slimme sloten en beveiligingscamera's tot slimme koelkasten en wasmachines: elk apparaat dat met het internet is verbonden, kan door hackers worden overgenomen. Daarnaast kunnen hackers via zo'n slim apparaat toegang krijgen tot andere apparaten in het netwerk, zoals je smartphone of laptop.

Des temeer een reden om nog maar eens stil te staan bij de vraag hoe je je het beste kunt gedragen op het Internet en hoe je je het beste kunt wapenen tegen virusaanvallen.

De lezing wordt gegeven door Jeroen Baten, auteur van acht boeken overLinux en open source software. Hij is mede-oprichter en oud-voorzitter van de stichting T-DOSE welk elk jaar een congres rond Open Source Software organiseert. Jeroen geeft regelmatig lezingen over ICT door heel Nederland.

Aanmelden kan via www.bibliotheekrivierenland.nl