Lezing over voeding en gezondheid

08-11-2018, 18:44 | Lezersnieuws | Ingezonden via website

Datum:

dinsdag 27 november 2018, 20:00 tot 21:30

Locatie:

Herenstraat 29
Bibliotheek
Culemborg

De bibliotheekcampagne Nederland Leest gaat dit jaar over voeding. Van 1 tot en met 30 november worden lezingen en bijeenkomsten georganiseerd met als thema voeding. Kom naar de bibliotheek, bezoek een activiteit of word lid en je krijgt het boek 'Je bent wat je leest' cadeau. Een geschenk vol sappige verhalen.

Op dinsdagavond 27 november verzorgt diëtiste Carianne Weerens in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland een lezing over voeding en gezondheid. Tegenwoordig overlijden er meer mensen aan obesitas dan aan ondervoeding. Wat doet al dat eten met ons en waarom worden sommige Japanners en Italianen zo oud? Rauwe vis, olijfolie? Waarom eten wij tegenwoordig zes keer zoveel van het ‘nieuwe gif’ (suiker) als onze grootouders? Is de Schijf van Vijf nog wel actueel en objectief genoeg?

Carianne is in 2006 afgestudeerd als diëtist. In februari 2007 startte ze haar praktijk Weerens Voeding in Culemborg. Ze geeft als diëtist voedingsadvies en voorlichting.

De lezing start om 20.00 uur in Het Weeshuis. Gratis aanmelden kan via www.bibliotheekrivierenland.nl Voor iedereen ligt ook het boek "je bent wat je eet' klaar.