• 'Marechausseemuseum'-dagen

    Koninklijke Marechaussee

'Marechausseemuseum'-dagen

17-08-2016, 18:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 24 september 2016, 11:00 tot zondag 25 september 2016, 16:30

Locatie:

Weeshuiswal 9, 4116 BR Buren , Culemborg
Marechausseemuseum Buren
Culemborg

Kom op zaterdag 24 of zondag 25 september naar Buren en ontdek en beleef de Koninklijke Marechaussee!

Het Marechausseemuseum bestaat op 31 oktober a.s. 80 jaar en organiseert met medewerking van de Koninklijke Marechaussee op 24 en 25 september de 'Marechausseemuseum'-dagen.

Bezoekers van de 'Marechausseemuseum'-dagen - van jong tot oud - kunnen deze dagen uitgebreid kennis maken met het verleden en heden van de Koninklijke Marechaussee. Vanaf de oprichting in 1814 tot de moderne en professionele Marechaussee van nu.

De programmering zal in het weekend van 24 en 25 september volledig in het teken staan van de brede taken van de Koninklijke Marechaussee - bewaken & beveiligen, grenspolitie en militaire politie & internationale taken - en zal bestaan uit diverse leuke activiteiten, demonstraties en static shows.

Wil jij geschminkt worden als een echte militair of een speurtocht door het museum maken? Zegt 'serious gaming' - een belangrijk middel voor defensie om militairen te trainen - je niets maar ben je inmiddels wel nieuwsgierig geworden? Lijkt het je stoer een gepantserd rupsvoertuig, een gepantserde limo en wapens van de Koninklijke Marechaussee wel eens van heel dichtbij te kunnen bekijken en fotograferen? Ben je benieuwd hoe jouw vingerafdruk er uit ziet? Zou jij wel eens willen zien hoe marechaussees exerceren, en zou jij dat ook wel eens willen proberen? Of, zou je wel eens vragen willen stellen aan medewerkers van de Mobiele- en Bijstands Eenheden of Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten?

Kom dan 24 of 25 september naar Buren en beleef het allemaal tijdens de 'Marechausseemuseum'-dagen!!!

De 'Marechausseemuseum'-dagen vinden plaats in het museum, in de tuinen van het museum en de direct omliggende straten. Het evenement begint op beide dagen om 11.00 uur en eindigt om 16.30 uur.

De entreeprijs is € 5,00 per persoon (per dag). Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Museumkaart-, defensiepas- en veteranenpashouders én "Vrienden van de vier vestigingen van de Koninklijke Stichting Defensiemusea" hebben op vertoon van hun kaart/pas eveneens gratis toegang.

Het Marechausseemuseum is onderdeel van de Vier Defensiemusea. De andere musea zijn het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder en het Mariniersmuseum in Rotterdam.