• Steije Maurer

    MajankaFotografie

Marimbaspecial tijdens Jam Jazz & Pizza in Gelderlandfabriek

12-01-2018, 16:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 21 januari 2018, 14:30 tot 17:00

Locatie:

Stationsweg Stations, Culemborg
de Gelderlandfabriek
Culemborg

De marimba staat centraal tijdens de eerste Jam Jazz & Pizza van het nieuwe jaar, op 21 januari in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Te gast zijn slagwerkers Ramon Lormans, Maria Martpay en het jeugdige talent Steije Maurer.

Met Ramon Lormans komt een van de meest gevraagde marimbaspelers en slagwerkers naar Culemborg. Hij slaagde cum laude voor zowel zijn bachelor- als masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en weet met zijn gepassioneerde spel en communicatieve podiumuitstraling zijn publiek te roeren. Lormans speelt over de hele wereld, heeft meerdere prijzen achter zijn naam en is voortdurend op zoek naar vernieuwing. Naast optreden geeft hij les aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Codarts Rotterdam en als gastdocent in onder meer Polen en Zwitserland.

De Spaanse Maria Martpay kwam naar Nederland nadat ze haar studie aan het conservatorium in Allicante had afgerond. Ze trad op bij het Nationaal Jeugd Orkest en begon samen met Laura Trompetter Lipstick Percussion Duo. Momenteel werkt ze bij Stage Entertainment waar ze in de musical The Lion King speelt. De derde artiest Steije Maurer is een van de jongste deelnemers aan Jam Jazz & Pizza ooit. Het 13-jarige talent brak door als marimbaspeler toen hij in 2017 de persprijs van het Prinses Christina Concours won.

De marimbaspecial op 21 januari begint om 14.30 uur. Kaarten à 15 euro (incl. één stuk pizza) zijn te koop via www.degelderlandfabriek.nl.