• Familieprogramma van het weeshuismuseum

    Persfoto

Op stap met de museumjas speciaal voor kleuters! | Zondag 5 november

20-10-2017, 18:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 5 november 2017, 14:00

Locatie:

Herenstraat 29, Culemborg
Elisabeth Weeshuis
Culemborg

CULEMBORG - Het Elisabeth Weeshuis Museum organiseert elke eerste zondag van de maand een speciaal programma voor kleuters: Op stap met de Museumjas. Ouders of grootouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar kunnen dan deelnemen aan de speciale rondleiding. De eerstvolgende gelegenheid is op zondag 5 november om 14.00 uur. Bij dit initiatief werkt het museum samen met Bibliotheek Rivierenland en kinderopvang SKPC.

Met kinderen vanaf zes jaar is het leuk om naar een museum te gaan. Ze kunnen al een beetje lezen en schrijven en met een puzzel- of doe-boekje heerlijk op ontdekkingstocht. Maar met kleuters het museum bezoeken doen nog niet veel jonge ouders: bang dat je op de vingers getikt wordt door een suppoost omdat ze ergens aanzitten waar ze niet mogen aankomen, dat ze gaan rennen en gillen en je er uiteindelijk zelf ook niets aan hebt. Logisch, want veel Nederlandse musea zijn inderdaad (nog) niet ingericht op een bezoek met de allerkleinsten. Het Elisabeth Weeshuis Museum is dat wel.

Het programma 'Op stap met de Museumjas' wordt uitgevoerd door educatief medewerker Sjanne Emans: "Door uit te gaan van voorwerpen die ze van thuis kennen, ontdekken kleuters tijdens deze activiteit spelenderwijs de verhalen uit het weeshuismuseum. Hoe was het hier vroeger? Waar speelden de weeskinderen mee? Hoe sliepen ze? Maar het is niet alleen een kinderactiviteit. Ook voor ouders en grootouders is het leuk om mee te doen. Samen ga je op ontdekkingstocht en je helpt elkaar op weg. Als je met een jong kind in een museum bent, kijk je zelf ook anders. De soms verrassende associaties die kinderen maken, leiden ook bij volwassenen tot nieuwe inzichten."

Het programma is gratis. Deelnemers betalen alleen museumentree (museumkaart gratis). Meer informatie op: www.weeshuismuseum.nl. Op stap met de Museumjas is mogelijk gemaakt door Ieders Museum.