• Groene Serie - Liesbeth Tuit

    Redactie

Opening expositie Groene Serie - Liesbeth Tuit

06-12-2017, 19:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 8 december 2017, 16:13 tot 17:30

Locatie:

Stationsweg 7, Culemborg
de Gelderlandfabriek
Culemborg

Vrijdag 8 december wordt de expositie "Groene Serie",die de komende tijd in de entree van de Gelderlandfabriek is te zien, officieel geopend om 16.30 uur. Kunstenaar Liesbeth Tuit is er zelf ook bij om te vertellen over haar werk.

Liesbeth Tuit: geboren op 12 februari 1960 in Maassluis

Haar opleiding volgde ze aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam met als specialisatie tekenen en schilderen.

Atelier Tuit is sinds 1995 gevestigd in Kornestaete, de voormalige melkfabriek in Buren. In de oude, hoge, lichte industriële ruimte, waarin vroeger melkpoeder werd geproduceerd, is het prettig om te tekenen en te schilderen. Werk kan worden getoond in de grote ruimte beneden.

Liesbeth Tuit maakt vrij werk, voornamelijk olieverfschilderen en tekeningen. Ook werkt ze in opdracht en geeft ze schildercursussen.

Zelf zegt ze het volgende over haar werk: "Als ik als schilder bezig ben is het een onderzoek naar wat de verf doet. De mogelijkheden die verschillende verfsoorten bieden hebben mij altijd gefascineerd. Het komt voor dat ik een tijd lang heel dun met bijv. acrylverf heel realistisch werk, op het fotografische af.

Het onderwerp is voor mij niet het belangrijkste in mijn werk, de verf stelt de vragen:

Wat gebeurt er als je de verf heel dik aanbrengt en wat in éen kleur?

En hoe werkt dat dan weer als het gecombineerd wordt met het realistische?

En hoe is het andersom, de verf juist dun opbrengen en niet naar een werkelijkheid te schilderen, maar naar een suggestie van een werkelijkheid?

Dat proces laat ik hier in mijn 'Groene Serie' zien, een van mijn vele verschillende series die ik gemaakt heb. Het zal altijd iets anders zijn wat ik schilder, nooit éen onderwerp, gevarieerd, soms een tijdje geobsedeerd, maar daardoor nooit saai of verveeld of een maniertje.

Ik schilder omdat ik graag schilder."

De expositie van Liesbeth Tuit is te zien tot en met 31 januari 2018