poeziemarathon bij boekhandel Tomey

10-01-2018, 17:31 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 26 januari 2018, 19:30 tot 22:00

Locatie:

markt 36, Culemborg
boekhandel Tomey
Culemborg

PERSBERICHT

Vrijdagavond 26 januari poëziemarathon in boekhandel Tomey

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden, op de laatste vrijdagavond van januari poëzie voorlezen en poëzie luisteren in de boekhandel. Tijdens de Poëziemarathon kan iedereen die gedichten heeft geschreven deze zelf komen voorlezen. En iedereen die graag naar gedichten luistert, kan komen genieten. De toegang is gratis, voor een bijdrage staat er een hoge hoed bij de ingang.

De poëziemarathon is altijd eind januari vanwege de landelijke poëzieweek de van 25 januari tot en met 31 januari gehouden wordt. Op de nationale gedichtendag wordt de schrijver van de beste Nederlandstalige dichtbundel van het jaar feestelijk gehuldigd in Diligentia in Den Haag. Deze wint de VSB poëzieprijs van € 25.000.

Tijdens de poëzieweek krijgt men het poëziegeschenk cadeau bij aankoop van € 12,50 aan poëzie. Deze bundel is dit jaar geschreven door Peter Verhelst en heeft als titel "wat van ons had kunnen zijn".

Dichters die graag willen deelnemen aan de poëziemarathon kunnen hiervoor een mail sturen naar info@tomeyenverstegen.nl. De organisatie is in nauwe samenwerking met "de Roos van Culemborg".