• Aankondiging Sportgala 2017

  Max Smidt
 • Aankondiging Sportgala 2017

  Max Smidt
 • Bart van de Ham in Zwaluwen-team

  tekening 1943 van Bob Uschi
 • Worstelteams Culemborg en Utrecht in 1951

  Onbekend

Senioren Collectief Culemborg organiseert Het Culemborgs Sportgala

11-11-2017, 10:50 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 17 november 2017, 14:30 tot 17:30

Locatie:

Beesdseweg 1 A, Culemborg
Event Center
Culemborg

Vrijdagmiddag 17 november a.s. organiseert Senioren Collectief Culemborg het tweede, jaarlijkse samenzijn voor de Culemborger van 65 jaar en ouder. Na het succes van de eerste editie in de Gelderlandfabriek waarbij zo'n 240 mensen aanwezig waren, is er dit jaar gekozen voor een grotere opzet. Het Event Center Culemborg, gelegen aan de Beesdseweg, wordt het toneel van "Het Culemborgs Sportgala".

Tijdens dit evenement worden Culemborgse kampioenen van 1900 tot nu geëerd. Alle sporten passeren de revue van touwtrekken, waarbij de eerste kampioenen ontstonden, tot aan het hedendaagse BMX'en. Het uitgangspunt is een gezellige, ongedwongen middag waarbij men oude bekenden tegen komt en herinneringen op kan halen. De middag wordt gevuld met een presentatie over het rijke sportverleden van Culemborg, live demonstraties, interviews en een eerbetoon aan de kampioenen.

Dat de organisatie heel wat voeten in aarde heeft gehad, blijkt uit een gesprek met bestuurslid van SSCC, Hennie Smidt. "Ruim een half jaar heeft mijn broer Max alle sportarchieven doorzocht om achter de namen van zoveel mogelijk kampioenen te komen" vertelt zij. Vervolgens moesten al deze mensen worden opgespoord in zowel binnen als buitenland en worden uitgenodigd. Allen zijn zij in de sport uitgekomen voor een Culemborgse sportvereniging en hebben zij nationale en/of internationale successen behaald.

De Stichting heeft veel te danken aan sponsoren. Wout Cobussen, eigenaar van Event Center Culemborg, draagt graag zijn steentje bij. Hij stelt de locatie en aankleding geheel kosteloos ter beschikking. De voormalige discotheek is de perfecte locatie voor het sportgala. Voormalig presentatrice van Culemborg TV, Marjolein Salari en sportomroeper Frans Waroux praten de middag vakkundig aan elkaar.

Het evenement wordt afgesloten met een stamppotbuffet waarna men nog kan genieten van live-muziek.

Dat er veel animo is voor dit evenement, blijkt uit de ruim 200 aanmeldingen die in een week tijd binnenstroomde. Gedurende de middag vol sporthistorie zal er voldoende tijd zijn om bij te praten en oude herinneringen op te halen. Ook voor mensen met beperkte mobiliteit is het sportgala toegankelijk. Op het buffet na, zal dit evenement geheel kosteloos zijn.

De kosten voor de warme maaltijd bedragen € 10,-- Opgeven is nog mogelijk. Meer informatie over "Het Culemborgs Sportgala" vindt u op www.seniorencollectiefculemborg.nl/event of per telefoon 0345-515013 (Hennie Smidt).