Spreekuur 50-plus en werkzoekend?

08-04-2018, 11:55 | Lezersnieuws | Herman Wevers

Datum:

dinsdag 17 april 2018, 09:30 tot 10:30

Locatie:

Herenstraat 29
Het Weeshuis
Culemborg

Als 50-plusser is het lastig om weer aan een baan te komen of om van baan te veranderen. De concurrentie op de arbeidsmarkt is op dit moment nog (of weer) groot en er zijn de nodige vooroordelen over het in dienst nemen van ouderen bij werkgevers. In samenwerking met Herma de Jong organiseert Bibliotheek Rivierenland een spreekuur voor 50-plussers, die op zoek zijn naar een nieuwe functie.

De ochtend start om 9:15 uur met een inloop en koffie. Om 9:30 uur begint het eerste gedeelte van de morgen in groepsverband met een korte kennismaking en centrale onderwerpen zoals: Hoe werkt een intercedente, hoe moet je je presenteren, geloven in je eigenverhaal. Maar ook de voordelen van 50 plussers, flexibiliteit, cv, LinkedIn, de verschillende uitzendbureaus voor senioren, websites met vacatures, UWV. etc etc Doel van de ochtend is ?inspireren, motiveren en stimuleren van 50 plus werkzoekenden?.

Het tweede gedeelte van de morgen bestaat uit een individuele kennismaking met de kandidaten. Dit laatste mag ook op een ander tijdstip en of datum.

Herma de Jong Herma is al ruim 20 jaar eigenaar van Laborandum, een uitzendbureau voor jonge senioren en van uitzendbureau Betuwe65plus. Zij kan vanuit haar expertise een erlengstuk zijn op de arbeidsmarkt voor senioren. Zij kent de markt, staat in contact met verschillende potenti?le werkgevers en brengt dagelijks de voordelen van het in dienst nemen van ouderen onder de aandacht bij deze eventuele opdrachtgevers. Ook financi?le aspecten worden niet vergeten.

Gezamenlijk met jou werkt zij aan hetzelfde doel, vinden, verbinden en bemiddelen van jou als werknemer naar een passende werkplek.