• Ruud Houweling

    Persfoto

Storytelling@ met Ruud Houweling en Rick

22-09-2018, 12:56 | Lezersnieuws | Ingezonden via website

Datum:

zondag 7 oktober 2018, 16:00

Locatie:

Herenstraat 20
Theater aan de Slag
Culemborg

Op zondag 7 oktober om 16.00 uur nemen Ricky Koole en Ruud Houweling plaats op de vertelkrukken van het knusse Theater aan de Slag.

Ricky Koole en Ruud Houweling brachten het afgelopen jaar allebei een nieuw album uit. Daarvan brengen ze liedjes in intieme setting met alleen hun stem en gitaar. Ricky zoekt de kern van de liedjes en maakt ze persoonlijk, of ze nou eigen composities zingt of nummers interpreteert van Kris Kristofferson, Willie Nelson, Steve Earle of Sam Cooke. Ruud graaft op zijn laatste plaat naar zijn eigen wortels en komt soms dicht bij die van het publiek. Singer-songwriters met een talent om te verbinden. Na afloop ga je geheid met een warm gevoel naar huis.

Ricky Koole is zangeres en actrice. In 1995 studeerde ze af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sindsdien maakt ze muziekvoorstellingen, geeft concerten en bracht zeven cd?s uit. Ricky maakte meerdere solo-voorstellingen en maakte samen met Leo Blokhuis de muziekvoorstellingen als Buitenstaanders en New Orleans. Elke zondagochtend is ze te horen bij NH als presentatrice en samenstelster van haar eigen radioprogramma ?Ricky op Zondag?. Sinds een jaar of 6 organiseert Ricky elk kwartaal een dienst zonder god in de Rode hoed in Amsterdam. Ze luidt dan het nieuwe seizoen in met muziek, bezinning, een koor en sprekers.

Ruud Houweling maakte als Cloudmachine vier albums, gewaardeerd door critici en omarmd door een trouwe schare muziekliefhebbers, wereldwijd. Met onder andere albumopnamen in de Verenigde Staten en Engeland en airplay op College Radio in Amerika. De song Safe Haven werd geselecteerd voor de verzamelbox Songs We Shouldn?t Forget samengesteld door Leo Blokhuis en Ricky Koole en de video van Harrie Geelen is opgenomen in de collectie van het EYE Filmmuseum. In 2017 kwam een eerste album onder eigen naam uit.

Twee unieke muzikanten, beide met hun eigen verhalen en liedjes in Theater aan de Slag. Zondag 4 februari om 16.00 uur. Kassa open van 15.30, aanvang 16.00. Meer informatie en reserveringen via reserveren@storytellingat.nl en www.storytellingat.nl.