• Marije van Rijn - Scarlet Mae

    in opdracht van Scarlet Mae
  • Elizabeth Simonian

    in opdracht van Elizabeth Simonian

Storytelling@ met Scarlet Mae | Marije van Rijn even terug in Culemborg

17-04-2016, 18:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 1 mei 2016, 16:00 tot 18:00

Locatie:

Culemborg

Op zondag 1 mei is de voorlopig laatste editie van Storytelling@Theater aan de Slag in het knusse theater van Culemborg. Om het publiek na een mooi cultureel seizoen sprankelend de zomer in te sturen, nemen twee fijnzinnige muzikanten plaats op de vertelkrukken: Marije van Rijn alias Scarlet Mae en Elizabeth Simonian. Het programma start, evenals alle eerdere edities op de eerste zondag van de maand, om 16.00 uur.

Scarlet Mae verenigt in haar muziek een grote diversiteit aan invloeden, van dixie tot country en van jazz tot klassiek. Ze viel in eerste instantie op door haar pure stemgeluid en de veelzijdige combi's die ze maakt met haar band, waarmee ze direct veel radio aandacht kreeg en op diverse grote podia in binnen- en buitenland mocht spelen. Zo getuigen ook de lovende recensies die zij ontving over haar debuutalbum; "Vrolijk inventief en supermuzikaal", schreef muziekblad OOR en "Van Rijn heeft zo'n stem waar je instant verliefd op wordt," schreef Veronica Magazine. Voor Marije is Storytelling@ even thuiskomen, ze groeide op een steenworpafstand van Theater aan de Slag op. Ook Elizabeth Simonian heeft een link met Culemborg. Zij treedt regelmatig op met de Culemborgse trombonist en componist Ilja Reijngoud. De liedjes van Elizabeth Simonian getuigen van een open blik en een op verbinding gerichte muzikaliteit. In de composities van de in Rotterdam neergestreken zangeres komen allerlei invloeden samen. Simonians teksten spelen zich dicht bij huis af, maar met hetzelfde gemak zingt ze op een metafysisch niveau over de menselijke existentie. De lyrics van Elizabeth zijn poëtisch; in combinatie met muziek betoveren haar woorden.

Kortom, een veelbelovende en frisse Storytelling@ voor muziekminnend publiek.

Storytelling@ werkt bij dit concept samen met Brasserie Het Kasteeltje. De hele maand door kunnen gasten van het restaurant hun favoriete liedjes en verhalen delen. Onder de inzendingen worden iedere maand twee vrijkaartjes verloot voor dit programma. Storytellig@Theater aan de Slag is vanaf september weer te beleven op de eerste zondag van de maand. Meer informatie en reserveringen: www.storytellingat.nl.