• Met de juiste concentratie het beste resultaat

    Frans Waroux
  • Cor van den Boogaard en Frans Ramachers , de mannen die alles op zo'n avond vlekkeloos laten verlopen.

    Frans Waroux

Vrijdag 26 januari 5e ronde klaverjassen bij Vriendenschaar

16-01-2018, 15:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 26 januari 2018, 19:45 tot 23:15

Locatie:

Pinksterbloem , Culemborg
Kantine Vriendenschaar
Culemborg

Je zou het bijna vergeten maar elke laatste vrijdag van de maand kan men in de kantine van Vriendenschaar gezellig komen klaverjassen. Gastvrouw en gastheer Dicky en Cor van Schaik ontvangen alle klaverjassers met koffie of thee en zorgen er voor dat in de loop van de avond iedereen ook een warm snackje krijgt aangeboden.

Niet alleen zijn er op elke avond aantrekkelijke prijzen te behalen voor de hoogst geëindigde koppels, er wordt ook een algemeen klassement bijgehouden. Want iedereen die tenminste op zes avonden heeft mee gespeeld komt in aanmerking voor een aantal extra prijzen na afloop van het speelseizoen. Nu, na de vierde ronde, gaan in dat algemeen klassement Nathalie Trapman en Lien Pothuizen met 19.431 punten aan de leiding. Zij worden gevolgd door René van de Wiel en Jaap van der Hoofd met 19.127 punten en Lida en Chris Sloeserwij die met 19.030 punten als derde staan genoteerd.

Dit klaverjassen is toegankelijk voor iedereen die dit spelletje kan spelen. Er worden op een avond drie bomen van 16 spellen elk gespeeld. Speler krijgt vier keer de voorhand en is verplicht om te spelen. Dat kan soms goed maar ook wel eens minder goed uitpakken. "All-in the game" dus.

De heren die de organisatie verzorgen, te weten Cor van den Boogaard en Frans Ramachers zorgen iedere speelavond voor een uitgebreide prijzentafel waarvoor vrijwel het gehele inleggeld ad drie euro per persoon wordt besteed. De extra prijzen aan het einde van seizoen worden voornamelijk bekostigd uit een aantal sponsoren. Kortom, er wordt gezorgd voor een vlot verloop op de avond zelf, drankjes worden op verzoek aan tafel uit geserveerd, hapjes worden GRATIS uitgedeeld en voor het inschrijfgeld hoeft u het niet te laten.

Kom daarom eens naar Vriendenschaar om met uw partner in een gezellige ambiance een kaartje te leggen. U hoeft geen lid van Vriendenschaar te zijn, iedereen is van harte welkom. En om het niet al te laat te maken: de organisatie streeft er naar om rond 19h45 te beginnen. Inschrijven is mogelijk vanaf 19h15 uur.