• Wedstrijd 1

  Sport Balans Culemborg
 • Wedstrijd 3

  Sport Balans Culemborg
 • Wedstrijd 2

  Sport Balans Culemborg
 • Wedstrijd 4

  Sport Balans Culemborg
 • Esmee en Dursunnisa

  Sport Balans Culemborg

20 medailles voor Sport Balans in 1 weekend!

11-12-2017, 12:00 | Lezersnieuws | Sport Balans Culemborg

Het was een druk weekend voor Sport Balans. Op zaterdag 9 december kwamen 36 turnsters in actie tijdens de eerste Rayonwedstrijd in Culemborg. In totaal werd er 17x eremetaal mee naar huis genomen!  Zondag kwamen er nog 4 turnsters in actie bij hun eerste Regio-/Districtwedstrijd.

 

Deze 4 turnsters konden hier ook een ticket voor de landelijke wedstrijden verdienen. 3 turnsters is dit naar alle waarschijnlijkheid gelukt. Dursunnisa Ulker turnde op alle toestellen zo goed als foutloos en kreeg het zilver omgehangen. Marlies Pont liet een steekje vallen op balk, maar turnde verder erg strak en wist het brons mee naar huis te nemen. Manuela van Biesbergen turnt in de sterke senioren categorie. Zij turnde op alle toestellen foutloos en mocht zeer verdiend het brons mee naar huis nemen voor haar 5e plaats. Esmee Hol turnde haar wedstrijd aangepast vanwege een voetblessure. Op balk en brug turnde ze enorm goed en op vloer liet ze zien de moeilijke choreografie uitstekend te beheersen.

Het goud was er voor: Hanna Ketelaar, Linn Otte, Asli Topcu, Zinzi Nijhof en Tine Vandevoorde. Hanna was een klasse apart op brug en vloer. Linn won met overtuiging, want ze liet de concurrentie met 1,5 punt achter zich. Asli won ook met een punt verschil en deed dit o.a. door een prachtige vloeroefening.  Zinzi was weer een zeer elegante turnster op balk en vloer en Tine heeft veel vooruitgang laten zien en wist met bijna 2 punten verschil te winnen. 

Minke Wieringa, Maike Holtrop, Ilse Pont, Demi van Mourik en Noéla Ninson wisten het zilver mee naar huis te nemen. Bij Demi kwam het er eindelijk op een wedstrijd uit en dit werd terecht beloond! Minke heeft veel vooruitgang laten zien en scoorde op alle toestellen hoog. Maike wist zich ondanks een val van balk toch naar het podium te turnen. Ilse is eerstejaars senior en weet zich al heel goed staande te houden. Noéla begon wat onzeker, maar liet op sprong weer zien dat ze echte springbenen heeft. 

Het brons ging naar: Sanne van Eijk, Maaike Papavoine, Sanne Papavoine, Zenna Truijens (4de), Evi van den Oever (5de), Anne Brandsma (5de) en Lynn Schouten (5de). Deze turnsters lieten goed zien wat ze waard zijn en mochten verdiend een medaille mee naar huis nemen. 

Ook de overige turnsters van Sport Balans hebben zich van hun beste kant laten zien. Veel nieuwe onderdelen in korte tijd geleerd. In 2018 zijn de volgende voorrondes, waar iedereen weer even veel kansen heeft.