• wethouder Joost Reus met de nieuwe schuldhulpmaatjes

26 SchuldHulpMaatjes maken het verschil !

25-02-2016, 12:40 | Lezersnieuws | Felicia de Leng

CULEMBORG - De kredietcrisis is officieel bijna afgelopen, maar als na-ijlend effect komen nog steeds grote aantallen mensen financieel in de problemen. Ook in Culemborg neemt het aantal aanvragen voor schuldhulpverlening en bijzondere bijstand nog steeds toe. Deze week kregen 6 nieuwe SchuldHulpMaatjes een certificaat uit handen van wethouder Joost Reus.

Vanwege de grote toename van het aantal financiële hulpaanvragen is vanuit de Diaconale Contactgroep (Raad van Kerken) in 2012 het initiatief genomen voor het opstarten van Stichting SchuldHulpMaatje in Culemborg (SHM). Inmiddels heeft de stichting 26 hulpmaatjes opgeleid en ruim tachtig mensen met financiële problemen uit de problemen geholpen.

SHM-coördinator Felicia de Leng vertelt: "Steeds meer mensen die in financiële nood komen, redden het vaak niet alleen om uit de rode cijfers te komen. Dit is vaak een langdurig moeilijk proces. Door alle transities en veranderingen van de gemeente raken steeds meer mensen de weg kwijt. In zo'n situatie kan een schuldhulpmaatje een groot verschil maken". Als vrijwilliger begeleiden zij mensen met schuldproblemen. Het eindresultaat geeft de hulpvrager zicht op een rooskleuriger toekomst en de vrijwilliger veel voldoening.

Hoe kan ik helpen?

Gezien het grote aantal hulpvragen, hebben we dit jaar nog ruimte om nog 8 kandidaat-schuldhulpmaatjes op te leiden. Meer informatie vindt u op www.schuldhulpmaatje.nl. U kunt ook contact opnemen met een coördinator via e-mail: coordinator@shmculemborg.nl of telefonisch 06-41147610. Mogelijk kent u in eigen kring mensen met financiële problemen. Waardevolle tips om hen van 'eerste hulp' te voorzien, vindt u op www.eerstehulpbijschulden.nl.