• Xianne van der Put met zilver en brons

  Sport Balans Culemborg
 • Dursunnisa Ulker

  Sport Balans Culemborg
 • Fedde van Mil en Marlies Pont na afloop van de toestelfinales

  Sport Balans Culemborg
 • Sanne van Eijk

  Sport Balans Culemborg
 • Zinzi Nijhoff

  Sport Balans Culemborg

4x eremetaal tijdens Nederlandse Kampioenschappen voor Sport Balans

11-06-2018, 10:48 | Lezersnieuws | Hilly

De afgelopen 3 weekenden stonden voor Sport Balans in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen 1e t/m 3e divisie.

In Almelo turnde junior 1e divisie Xianne van der Put op 9 juni vol zelfvertrouwen haar meerkampfinale. Zij turnde haar beste wedstrijd van dit seizoen en liet geen punten liggen. De zilveren bondsmedaille was een prachtige beloning. Als kers op de taart plaatste ze zich hiermee ook nog voor de Ahoy cup op 23 juni. Xianne had zich ook geplaatst voor de toestelfinale brug een dag later. Ook hier liet Xianne wederom een prima oefening zien die haar de 3e score opleverde en haar tweede bondsmedaille dat weekend.  

Een weekend daarvoor mochten Fedde van Mil en Marlies Pont hun meerkamp en toestelfinales turnen in Tilburg. Beide moesten zij bij hun meerkamp 1 val incasseren, maar zij lieten zich niet uit het veld slaan en werden respectievelijk 19e en 16e van Nederland. Fedde mocht op zondag nog de toestefinale vloer turnen. Zij turnde deze prachtig en kreeg zeer verdiend de bronzen bondsmedaille omgehangen. Marlies deed hier nog een schepje bovenop tijdens de balkfinale. Zij mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen balk noemen. Tijdens de vloerfinale werd Marlies ook nog 5e. 

In Waalwijk turnden Zinzi Nijhoff en Dursunnisa Ulker hun meerkampfinale op 26 mei. Voor Dursunnisa was dit haar eerst NK finale. Zij hield haar hoofd koel en liet voor het eerst een nieuwe sprong zien. Met een mooie 22e plaats kan Dursunnisa terugkijken op een fantastisch seizoen. Zinzi turnde erg sterk, vooral op balk zette zij een zeer hoge score neer. Haar score op vloer viel een beetje tegen. De top 10 van de meerkampfinale plaatste zich ook voor de Ahoy cup, Zinzi kwam hiervoor 0,3 te kort. De 14e plaats was het resultaat. Een dag later turnde Sanne van Eijk de toestelfinale sprong. Sanne liet een prachtige half in heel uit zien met vaste landing. Door een stapje bij de landing bij haar tweede sprong, half in half uit, moest Sanne genoegen nemen met een zure 4e plaats.

Op 23 juni komt nog bijna de volledige selectie, uitkomend in divisie 3 t/m 6, in actie in onze eigen zaal tijdens de toestelfinales van het Rayon.