• v.l.n.r. Feline de Lorijn, Erin Rikken, Amarante van Sprang, Indy Brandt, Vivre van Zoelen en Elize Vink

    Sport Balans Culemborg

6 medailles voor Sport Balans Culemborg

11-03-2019, 08:47 | Lezersnieuws | Sanne

Zaterdag 9 maart vond de tweede voorwedstrijd van de D2 en D3 plaats in Kesteren.

Amarante van Sprang heeft bij de pupillen 2 D2 de afgelopen periode hard gewerkt aan haar oefeningen en dit werd beloond met een zilveren medaille. Feline de Lorijn was tevens foutloos, maar moest genoegen nemen met een 7de plaats. Indy Brandt en Erin Rikken zijn erg aan elkaar gewaagd en dat was vandaag te merken want ze eindigde samen op een 12de plek. Erin turnde in de top 5 op sprong, brug en vloer, maar is nog geen vriendjes geworden met de balk. Indy behaalde op brug het tweede cijfer, maar ook zij was vandaag geen vrienden met de balk.

Elize Vink was bij de jeugd D3 meiden wel goede vrienden met de balk en behaalde hier het tweede cijfer. Op de andere toestellen turnde Elize naar behoren en werd beloond met een zilveren medaille. Vivre van Zoelen behaalde de hoogste score op brug en bleef met de koprol staan op balk. Een 3de plek met een bronzen medaille was het resultaat.

Bij de pupillen 2 D3 turnde Nynke Visser vandaag erg strak. Ze behaalde de hoogste score op brug en vloer en mocht met een mooie gouden medaille naar huis. Diana Pacheco Lorenzo mocht na een goede wedstrijd naast haar trainingsmaatje op het podium komen staan om het brons in ontvangst te nemen.

Bij de instappers D2 mocht Elise de Wilde met een bronzen medaille voor haar 5de plek naar huis. Elise turnde voor het eerst de overslag op vloer met succes en scoorde ook hoog op de andere toestellen. Fleur Booij is een strakke turnster en dat liet ze vandaag ook zien, ze turnde net als Elise voor het eerst de overslag op vloer en met succes! Fleur werd 12de. Net achter Fleur eindigde Celena van Pelt. Celena liet vooral op vloer haar mooie turnwerk zien, helaas gooide een val op brug roet in het eten. Caithlin van Zwam turnde vandaag foutloos en liet vooral mooie houdingen zien, ze werd keuring 23ste in een deelnemersveld van 32.

Bij de pupillen 1 D2 liet Dana Hooijer veel vooruitgang zien in haar houding. Met als resultaat een foutloze balkoefening! Dana werd keurig 13de. Sophie van Zanten liet op vloer haar mooiste turnwerk zien en behaald hier de hoogste score. Mede door haar verbeterde sprong werd zij 8ste. Yanea Saija turnde op alle toestellen erg strak en met een hoge score op brug en sprong werd zij 7de. Izzie Baegen ging de vorige keer nog met het goud naar huis, maar moest vandaag genoegen nemen met een 6de plaats een val van balk weerhield haar van een medaille.