• Leraar Maarten Haneveer tijdens een eindcontrole

    Dhr. D. Schoots

Aikidoschool Niseikan opent zijn deuren

04-09-2017, 21:10 | Lezersnieuws | M. de Lange

Aikidoschool (dojo) Niseikan opent zijn deuren in Culemborg. De dojo die onder leiding staat van rijkserkend NOC*NSF aikido leraar Maarten Haneveer is wekelijks te vinden in de MFR ruimte van Sporthal Parijsch.

Binnen Niseikan Culemborg wordt les gegeven in het traditioneel aikido. Aikido is een Japanse krijgskunst die zich onder andere baseert op technieken uit het jiu-jitsu en ken-jutsu. Deze krijgskunst is gericht op de-escalatie door een aanval te controleren en neutraliseren. Binnen het aikido kent men geen competitie of wedstrijden. Mede om die redenen is aikido geschikt voor alle leeftijden. Binnen de lessen die worden gegeven staat veiligheid en plezier voorop. De school is aangesloten bij Aikido Shoryukai Nederland (ASN) welke onder leiding staat van technisch directeur Ruud van Ginkel.

De ASN is de Nederlandse afdeling van de Shosenji dojo in Japan die onder leiding staat van Katsuyuki Shimamoto. Deze hoog gegradueerde leraar bezoekt Nederland eens per jaar waarbij hij les geeft aan alle scholen van de ASN. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen; majm.haneveer@gmail.com.