• Fanatieke start KWC loop

    Rien Burggraaff
  • Rien Burggraaff
  • Rien Burggraaff
  • Rien Burggraaff

Alle KWC-leerlingen sportief tijdens KWC loop

13-10-2017, 14:00 | Lezersnieuws | Willy van Vuren

Het KWC ziet haar leerlingen graag actief bezig. Niet alleen tijdens de les, maar ook daarbuiten. Zo wordt elk jaar de KWC loop georganiseerd voor alle leerlingen van de school.

Het weer tijdens de KWC loop zat niet echt mee. Hoewel de zon af en toe aanwezig was, waren er voornamelijk flink wat buien deze dag. Maar dat nam de sportiviteit bij de leerlingen niet weg. De eerste en tweede klassen probeerden bij de 1500 meter loop een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Derde klassen en hoger konden dat proberen op de 3000 meter. Met een tijdklok naast de finish kon de gelopen tijd afgelezen worden door de leerlingen.

Met veel enthousiasme en plezier werden de meters door de leerlingen - onder begeleiding van BSM-leerlingen en docenten - afgelegd. Uiteraard waren er ook andere personeelsleden sportief genoeg om mee te doen met de KWC loop.

Door sportieve activiteiten te organiseren, zoals de KWC loop, hoopt het KWC haar leerlingen meer te enthousiasmeren voor sport. Momenteel mag het KWC zich rijk rekenen met sporttalenten uit verschillende sportdisciplines die een 'beloftestatus' hebben of die daar op termijn kans op maken. De school ondersteunt deze leerlingen dan ook van harte. Door de samenwerking met Topsport Gelderland kan het KWC deze leerlingen de kans bieden om zowel op school als in de sport hun prestaties te blijven verbeteren. Op deze manier kunnen de leerlingen het beste halen uit twee heel belangrijke dingen in hun leven: een goede schoolopleiding en een carrière in de sport op topniveau